Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сарапа прешао на Пинк
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 11. 2014.

Аутор: Б. Ц. Извор: Данас

Сарапа прешао на Пинк

Новинар Предраг Сарапа, након што му је укинута емисија на Студију Б, почиње да ради на Пинку 3 где ће заједно са још четири новинара водити једносатни ток шоу "Правац", саопштила је јуче та телевизија. Ова емисија емитоваће се свакога дана, сем недеље, у 20 часова, док ће се аутори емисије такође свакодневно смењивати.

Осим Сарапе, емисију "Правац" водиће и бивша уредница Студија Б и некадашња државна секретарка у Министарству културе Драгана Милићевић, новинарка и публициста из области културе и медија Драгана Кањевац, новинар и колумниста Е-новина Петар Луковић и некадашњи председник Савета РРА Александар Васић. Емисија ће, како се наводи у саопштењу, обухватити најактуелније политичке, друштвене, економске и културне теме.

"Одлуком власника и директора компаније Pink International Жељка Митровића, канал Пинк 3 са потпуном новим дизајном ускоро ће почети емитовање целодневног информативног програма. Канал Пинк 3 конципиран је као регионални инфо канал и са потпуно новим техничким и продукцијским капацитетима емитоваће 24 сата информативни програм из студија у Београду, Сарајеву и Подгорици.

Поред емисија вести на сваки сат, три пута дневно, у 10, 14 и 21 сат, на Пинку 3 биће емитоване централне четрдесетоминутне регионалне вести са укључењима из сва три студија", наводи се у саопштењу ТВ Пинк додајући да ће у програмској шеми бити заступљен и "квалитетан документарни програм из домаће и стране продукције".

Вучић наговестио

Предраг Сарапа последњих месеци жалио се на цензуру на Студију Б, пошто му је укинута емисија "Сарапин проблем". Премијер Србије Александар Вучић негирао је више пута да власт није одговорна за цензуру у медијима. Пре неколико дана у интервјуу за Блиц, премијер је рекао тим поводом: "Знам да сам крив и за укидање емисије новинара Сарапе, као што нећу бити заслужан кад он почне да ради на много већој телелвизији".

Коментари (4)

Остави коментар
пет

21.11.

2014.

Miroslav Vislavski [нерегистровани] у 21:43

Sarapa ili Sa(t)rap režima

Taj Sarapa je jedan od SA(T)RAPA režima. Primer lako povodljivog novinara i bruke srpskog novinarstva. Ne zaslužuje podršku i poštovanje svojih kolega i javnosti. Pokušaću da ovakav stav argumentujem jednim ličnim iskustvom i primerom.
Kada sam pozvao Predraga Sarapu kao gosta u emisiju Bez cenzure tv KTV u Zrenjaninu, prihvatio je poziv sa poštovanjem, bez razmišljanja. Najavljena mu je podrška i zaštita u emisiji koja je trebala kritički da govori o prilikama u medijima. Nekoliko dana uoči snimanja emisije nije odgovarao na brojne pokušaje i pozive vlasnice tv KTV Danice Radić i moje kao autora i voditelja emisije planirane da govori o MEDIJSKIM SLOBODAMA U SRBIJI DANAS.
Dan uoči snimanja je ipak odgovorio sms porukom koju citiram:
"Stanislave izvinite. Bio sam kod lekara i nisam baš najbolje. Molim vas da sutra prođe bez mene. Stojim vam na raspolaganju čim stanem na noge. Srdačan pozdrav, Sarap".
Toga dana sam na sajtu UNS (u Biltenu) pročitao stenogramski zapis sa tribine koju je Aleksandar Vučić imao sa studentima i drugim učesnicima panela u Londonu na kome je bilo reči i o medijskim slobodama u Srbiji. Pominjano je i ukidanje "Sarapinog problema" uz već žestoke kritike na račun ukidanja "Utiska nedelje". Iz Vučićevih odgovora saznao sam da će Predrag Sarapa da pređe na "jednu veću i mnogo gledaniju televiziju". Dakle to je bio Sa(t)rapin problem pa se upustio u laganje o svom zdravlju. To su mi potvrdili i prijatelji iz Beograda koji su se sreli tog dana sa "bolesnim" Sarapom. U sumnjičenju koje je logična posledica razvoja događaja, čovek počne da veruje optužbama njegove urednice sa Studija B (Vučičevićke) da je često alkoholisan. Možda me je u zbog takvog stanja oslovio sa "Stanislave"! Ali bez obzira što to govori o njemu da ne zna ime voditelja koji ga je pozvao u emisiju da mu pruži podršku (uzgred, voditelj je davno izgradio svoje ime kao Miroslav Vislavski u bogatijoj karijeri od Sa(t)rapine, pa čak i u svetu medija), veći je problem što se čitav novinarski esnaf zabavio, u značajnoj meri solidarisao sa Sa(t)rapom. Ljudi poput Sa(t)rape koji nemaju obraza, ne zaslužuju solidarnost. Uostalom, za njih je lako kada podviju rep pred glavnim i odgovornim urednikom najvećeg broja medija u Srbiji. A Vučiću na čast premijerske funkcije da se bavi tako jeftinim trikovima i prizemnim nivoom koji mu daje sve nadležnosti, pa čak i da se bavi kadrovskom politikom na televiziji koja je zaglupila srpski i druge narode u ovoj jadnoj državi.

Одговори
чет

20.11.

2014.

MilutinX [нерегистровани] у 19:18

Problem je u...

A gde ti zaposleni "dobri novinare" radis, ako nije tajna? Ako odgovoris, recicu ti i ja. Vaistinu. Ne salim se. MX

Одговори
сре

19.11.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 17:27

u cemu je problem?

Znaci da dobar novinar uvek nadje posao, pa neka se tako ponasa i naduvena Olja Beckovic.

Одговори
сре

19.11.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 16:33

Odvratno

Vaistinu odvratno!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси