Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Извињења су добродошла за развој културе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 11. 2014.

Извор: Данас

Извињења су добродошла за развој културе

Да ли ће извињење Светислава Басаре Драгољубу Жарковићу из Времена допринети култури дијалога у Србији?

 

Лука Мичета, писац и новинар

Светислав Басара је показао како писац/новинар кроз новинарство, као и кроз литературу утиче на стварање естетских и културних модела  посебно културе дијалога.

Гордана Суша, новинарка

Мислим да је јако позитивно то што се Басара извинио Жарковићу. Камо среће да се више полемика завршава на тај начин. Ипак, ако узмемо у обзир колико се у Србији чита, мислим да то извињење неће битно утицати на културу дијалога. Оно што мене више забрињава је „шешељизација“ јавног простора и чињеница да нико из власти није реаговао на те скандалозне изјаве.

Ратко Божовић, професор ФПН-а

Нисам пратио полемику између Басаре и Жарковића, али морам да приметим да код нас већ дуже време нема ни дијалога, ни полемике, ни критичке јавности. Али, када се у нашем јавном простору појави давно заборављена реч извини, то ми говори да још увек нисмо изгубили одређену меру пристојности и уљудности.

Недим Сејдиновић, Независно друштво новинара Војводине

Надам се да хоће. Извињења су добродошла за развој културе дијалога, али је питање да ли ће ово, у контексту дивљег јавног мњења којег карактерише бахатост и одсуство елементарне пристојности, имати потребан одјек. Ако ништа, добро је да се подсетимо шта је то добро васпитање.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси