Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Милић: Вучић мађионичар, већина неспремна за промене
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 11. 2014.

Извор: Нови Магазин

Милић: Вучић мађионичар, већина неспремна за промене

Директор Ал Џазире Балкан Горан Милић изјавио је данас да је српски премијер Александар Вучић по ономе што ради "мађионичар између Русије, Косова, Европе и домаће јавности", али да већина народа није спремна на промене због навике да живи линијом мањег отпора.

"Нова парола у Србији је да се не живи од права, него од рада и Вучић је сада први пут после 20, 30 година рекао да се живи од посла и рада", рекао је Милић.

Према његовим речима, има људи који седе у фирмама, иако знају да су оне пропале и, упркос томе што оне не могу опстати, они ће бити у тим предузећима до "судњег дана", и неће се потрудити да нађу посао.

Уместо тога, ти људи се жале да нису три године примали плату и подносе тужбе, али ће "сви банкротирати и на крају нико неће добити ништа", истакао је Милић у Јутарњем програму ТВ Пинк.

Милић, који је недавно учествовао на конференција о медијима у Подгорици, истакао је да је у тој области "свака земља посебна" по питању стања у медијима, те да се не слаже са тезама да је новинарска професионалност нестала.

"Није баш тако", приметио је Милић.

Једни сматрају да је медијска ситуација катастрофална идеолошки, други да је катастрофална финансијски, док трећи сматрају да има више слободе него у време комунизма, рекао је Милић.

Милић је указао да је Србија "сада на удару", јер се тврди да се "гуше медијске слободе", али и подсетио да је пре годину дана Србија по том питању, по међународним оценама, била једна од најуспешнијих у региону.

"Није то увијек тако егзактно, како ви можете мјерити слободу штампе, на темељу једног или два инцидента", запитао је Милић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси