Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Удружење Благодат Србије садило орахе у Новинарском сенику
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 11. 2014.

Извор: www.sdcafe.rs

Удружење Благодат Србије садило орахе у Новинарском сенику

Група грађана окупљена у Удружењу Благодат Србије посадило је на клизишту Мајдан изнад старог језгра Смедерева 50 ораха у оквиру акције "Посади и расти 2015".

 

Сматрамо да је обавеза сваког грађанина да садњом спречи ерозију, не само у центру Смедерева, него где год прети клизиште, и да промовише размножавање орашастог воћа јер тиме чини добро и себи и потомству, рекао је Агенцији Бета члан Удружења Милан Ђурић.

Он је додао да је у сађењу ораха учествовала и група Панчеваца која се у свом граду бори за бољи еколошки систем. Познато је да се орах брзо развија и има јак корен тако да је погодан као арматура за нестабилно тле.

На потезу садње је Удружење новинара Србије 1996. оформило Новинарски сеник, поставило неколико клупа и засадило више садница.

Удружење "Благодат Србије" је основано и регистровано у марту ове године.

План удружења је да систематичном садњом допринесе регенерацији земљшта, подстиче биолошку разноврсност и равнотежу, очува еко систем, креира здраве услове за живот, рад и развој појединца и заједнице.

Почетком новембра Удружење је позвало љубитеље природе, људе добре воље, да се самоиницијативно организују и да локално почну да саде родно дрвеће.

Удружење планира да наредног пролећа у Смедереву понови акцију.

За то смо резервисали младице храста које ћемо добити од наших истомишљеника из Обреновца којима смо помагали при санирању последица летошњих поплава, рекао је Милан Ђурић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси