Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Коме је споран Иштван Каић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 11. 2014.

Извор: Политика

Коме је споран Иштван Каић

Институт за јавну политику огласио се саопштењем због све чешћих прозивки и покушаја дискредитације Иштвана Каића, у којима се тенденциозно спомиње ИЈП.

"Оснивачи, чланови, запослени, па и сарадници Института за јавну политику (ИЈП) слободни су у изражавању својих ставова и мишљења. Тако и Иштван Каић, који својим ставовима не заступа ставове института.

Иштван Каић је млад и образован припадник академске заједнице, који има право да јавно изражава своје ставове и у томе има нашу подршку, пише у саопштењу института који је поводом седнице скупштинског Одбора о медијима оценио да је апсолутно неприхватљиво јавно омаловажавање кроз које пролази Иштван Каић само зато што се усудио да отворено, без увијања раскринка лицемерје и лажи медијских кланова који деценијама држе право да контролишу медијску сцену у Србији".

У саопштењу се додаје да су Каића током седнице Одбора за културу и информисање „хорски оспорили” председница одбора Весна Марјановић, новинар „Данаса” Бојан Цвејић, уредница „Политике” Љиљана Смајловић и други.

„Не знамо да ли је уредници 'Политике' споран Иштван Каић или институт којим се опсесивно бави и са којим се обрачунава преко страница 'Политике' верујући да је то њено приватно гласило, али знамо шта је и њој и њеним истомишљеницима проблематично у писању Иштвана Каића.

Начин на који им Каић, називајући ствари правим именом, скида маске и разголићује деценијски монопол и лажи којима контролишу медијску сцену начин је на који ова интересна група није навикла да дела”, пише у саопштењу ИЈПа.

Коментари (1)

Остави коментар
нед

09.11.

2014.

Živojin Cvetković [нерегистровани] у 09:49

ČOVEK SE UČI DOK JE ŽIV

Pročitah u Politici.Živ me sram pojede.Ne mogu svojim očima da verujem.Kad ono,malo kasnije,na moju nesreću,isti tekst i na sajtu Udruženja novinara Srbije.Lepo piše,i tamo i ovamo,Institut za javnu politiku,oglasio se saopštenjem:" Osnivači,članovi,zaposleni,pa i saradnici Instituta za javnu politiku (IJP) slobodni su u izražavanju svojih stavova i mišljenja".
A ja,baš,pre neki dan,povodom tih burni događanja oko tog instituta,njegovog direktora i t.z. saradnika- na tekst profesora Samardžića,napisah u svom komentaru:" Znači,o Bebi Popoviću može da se govori,kome šta padne na pamet,ali je neosporna činjenica da je on ličnost velike emocionalne inteligencije sa vrlo razvijenim darom za pronicljivost u pronalaženju vrlo specifičnih intelektualaca kojima jezik funkcioniše bezbroj puta brže od razuma.Međutim,i da otkloni taj problem sa svojom intelektualnom elitom i tada su mogući problemi u komuniciranju (o čemu treba voditi računa),jer kako Tolstoj upozorava:" Da bi se postupalo razumno-malo je imati samo razum".A to bi ( gde to napisah),već bio problem Instituta za javnu politiku".
Danas,zahvaljujući saopštenju instituta (IJP) videh da su profesor Samardžić i Ištvan Kaić-slobodni u izražavanju svojih stavova i mišljenja i da " ne zastupaju stavove instituta".
Bi šta bi! A ja,pristojnosti radi,hteo bih da se izvinem.Ali kome? Da ne pogrešim,opet.Da li Institutu za javnu politiku,Bebi Popoviću,saradnicima ( koliko ih ima i gde su),ili,šta znam,možda i nekom,ko zna kome?
Ima li štogod goreg od stanja u kojem se,svojom krivicom,nađoh?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси