Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Створена највећа медијска компанија у овом делу Европе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 11. 2014.

Аутор: Владимир Спасић Извор: Курир

Створена највећа медијска компанија у овом делу Европе

„Адрија медија група“, водећа медијска компанија западног Балкана, постала је власник 75 одсто акција „Адрија медије Загреб“, у чијем портфолију се налазе најуспешнији магазини: Стори, Космополитен, Ел, Нешенел џиографик, Сенса и многи други.

Лидер на тржишту Успешним пословним потезом остварено је и партнерство са „Штирија медија групом“, која има 25 одсто власништва у поменутој хрватској медијској кући и има доминантну позицију на тамошњем тржишту дневних новина и вебпортала. „Штирија“ је пробој направила захваљујући пре свега изузетном успеху главних листова 24 сата, Вечерњи лист, Пословни дневник и Њушкало.

Уговором који је јуче потписан у Загребу створена је водећа регионална медијска компанија, лидер на тржишту магазина и вебкомуникација. Александар Родић, ЦЕО „Адрија медија групе“, изјавио је да ова компанија, као једна од водећих медијских компанија западног Балкана, успешно наставља са остваривањем својих визија и циљева.

Наставак сарадње Велико нам је задовољство што ћемо у будућности наставити регионалну сарадњу с партнером као што је „Штирија медија група“ и заједно радити на даљем развијању компаније „Адрија медија Загреб“. Чврсто верујемо у хрватско тржиште, које има све потенцијале за развој медијског пословања. Уверени смо да заједнички, у партнерским односима са „Штиријом“, можемо наставити са успешним развојем магазина, вебпортала и видеосадржаја.

Сигурни смо да је будућност здравог пословања компанија западног Балкана, успешно наставља са остваривањем својих визија и циљева. Наставак сарадње Велико нам је задовољство што ћемо у будућности наставити регионалну сарадњу с партнером као што је „Штирија медија група“ и заједно радити на даљем развијању компаније „Адрија медија Загреб“.

Чврсто верујемо у хрватско тржиште, које има све потенцијале за развој медијског пословања. Уверени смо да заједнички, у партнерским односима са „Штиријом“, можемо наставити са успешним развојем магазина, вебпортала и видеосадржаја. Сигурни смо да је будућност здравог пословања.


Адрија медија Загреб 

Сарадња с пуним поверењем Из „Адрија медије Загреб“ наводе да у сарадњу са „Адрија медија групом“ улазе с великим поверењем у CEO АМГ Александра Родића. Уверени смо да се с новом власничком структуром ништа неће променити у начину пословања АМЗ, који је и досад био препознат као тржишни лидер у сегменту висококвалитетних часописа са светском репутацијом, те иноватор како у погледу стартап пројеката, тако и у дигитализацији медија и организацији врхунских догађаја. Управо из тог разлога досадашњи власници захваљују целом тиму АМЗ за дуге године успешне сарадње истакао је др Александар Тојч, председник управе компаније „Адрија медија Загреб“ и „Адрија холдинга“.

„Штирија медија група“
Компетентан и искусан пословни партнер

Аустријска „Штирија медија група“ саопштила је да се овим партнерством са „Адрија медија групом“ низу успеха „Штирије“ додаје и водећа позиција на тржишту магазина и портала у регији. Захваљујемо нашим досадашњим партнерима у „Адрија медији Загребу“, угледним европским компанијама „Санома“ и „Грунер унд Ја“, на доброј сарадњи протеклих година. Радује нас што њихову улогу преузима компетентан и искусан пословни партнер, с којим ћемо заједно наставити да развијамо хрватско тржиште магазина изјавио је овим поводом Клаус Швајгхофер, члан управе „Штирија медија групе“.

Нино Брајовић,УНС
Радосна вест

Радује нас што је српска медијска компанија „Адрија медија група“ постала власник 75 одсто „Адрија медија групе Загреб“. Најзад је једна српска компанија знатно искорачила на хрватско тржиште. Желимо да истакнемо да је то успех и резултат доброг рада не само менаџмента и власника наше компаније него и бројних колега и сарадника, поручио први човек УНС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси