Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Илић и даље не исплаћује одштету Јешићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 11. 2014.

Извор: РТВ

Илић и даље не исплаћује одштету Јешићу

Министар без портфеља у Влади Србије Велимир Илић још није исплатио одштету од 1,3 милиона динара новосадском новинару Владимиру Јешићу, након што је суд пресудио у Јешићеву корист у случају када га је Илић пред камерама физички напао и испсовао 2003. године. Основни суд у Чачку упутио је више дописа надлежном министарству, као и један допис председнику Владе Србије Александру Вучићу, у којем од њега тражи да предузме одговарајуће кораке како би надлежно министарство по решењу суда скидало средства са плате министру Велимиру Илићу.

 

У допису суда Вучићу, у који је Бета имала увид, наводи се да надлежно министарство већ два пута није извршило одлуку суда.

"Потребно је да у оквиру овлашћења која имате као председник владе, предузмете све мере и радње како би решење о извршењу од 30. децембра 2013. године било спроведено", наводи се у допису.

Према решењу суда, Велимиру Илићу треба да се скидају две трећине износа плате и да се пребацују на рачун Владимира Јешића.

Крајем прошле године, Основни суд у Чачку укинуо је решење о извршењу наплате судске новчане пресуде против Велимира Илића, јер је адвокат новинара Владимира Јешића написао поднесак латиничним писмом.

Илић је Јешића напао 2003. године, на снимању интервјуа за новосадску Телевизију Аполо, у просторијама Нове Србије у Београду. Он је новинара тада шутнуо ногом, извређао, испсовао и покушао физички на њега да насрне.

Владимир Јешић рекао је агенцији Бета да је овај случај још један показатељ колико су министри у влади "бахати" јер не признају ни одлуке суда.

"Ако је суд утврдио да ме је Илић шутнуо, а он тврди супротно, јасно нам је колико је бесмислено очекивати да ће било ко од њих поштовати законе, па можемо очекивати да ће поновити исте ствари, а нарочито нападе на новинаре", казао је Јешић.

Он је додао да ће новац од пресуде уплатити у хуманитарне сврхе за помоћ Дому за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику.

Јешић је подсетио и да је против Илића поднео и кривичну пријаву због истог случаја, али се Илић тада позвао на посланички имунитет и тако "избегао" суђење.

Јешић је подсетио и да је насилник који је Илића напао 2010. године на улици у Београду врло брзо потом ухапшен а касније и осуђен на две године затвора.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси