Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Протест СРС испред зграде РТС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 11. 2014.

Извор: РТВ

Протест СРС испред зграде РТС

Чланови и симпатизери Српске радикалне странке (СРС) одржали су данас протест испред Радио-телевиизије Србије (РТС) у знак подршке Војиславу Шешељу и затражили од те медијске куће да чешће извештава о здравственом стању лидера радикала, као и његов безуслован повратак у Србију.

Функционери СРС Немања Шаровић, Вјерица Радета и Зоран Красић, обраћајући се окупљенима, поручили су да је Шешељ 12 година бесправно у притвору Хашког трибунала, да жели безуслован повратак у Србију и да му је угрожено здравље.

Шаровић, који је заменик председника СРС, објаснио је да је протест испред РТС у Таковској улици у Београду организован зато што је та телевизија, како је рекао, сервис свих грађана, а "упорно игнорише да извештава о здравственом стању Војислава Шешеља".

Он је рекао да једини услов за повратак Шешеља у Србију јесте његово безусловно пуштање на слободу и истакао да нико нема право Шешељу да наметне било каква ограничења, нити да се он обавезује Влади Србије.

"Шешељ као што знате није хтео гаранције ни од Владе Зорана Ђинђића, нити Војислава Коштунице, па их неће ни од Александра Вучића", рекао је Шаровић и додао да Шешељ у Хагу показује како се бори за српски народ и да су радикали на њега поносни.

Шаровић је нагласио да Влада Србије не може да тражи од Сешеља да јој се правно обавеже како би пружила гаранције за његов повратак у Србију јер је он њен грађанин и њена је, како је рекао, обавеза да пружи гаранције сваком грађанину Србије.

Радета је подсетила да СРС и Комитет за одбрану Војислава Шешеља данима спроводе "акцију за заустављање убијања Војислава Шешеља" и да радикали желе да РТС организује емисије у којима ће учествовати чланови Комитета за одбрану њиховог лидера, стручна јавност и правници, у којима ће "копља бити укрштена и речено да је Шешељ противправно у притвору Трибунала".

Красић је нагласио да РТС није "јавни сервис европске Србије већ српске Србије" и објаснио да радикали не протествују испред других телевизијских станица, јер су оне у приватном власништву, док РТС има обавезу да у свом програму извештава о свим политичким опцијама у Србији.

Функционери СРС најавили су протест испред Хашког трибунала у суботу 8. новембра у подне.

Данашњу протестну шетњу од РТС завршили су испред Скупштине Србије на Тргу Николе Пашића након чега су се разишли.

На получасовном протесту учествовало је око стотину чланова и симпатизера СРС, који су носили заставе "Шешељ српски јунак" и транспарент "Зауставите убијање Војислава Шешеља".

Саобраћај у Таковској улици и око Скупштине Србије је нормализован.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси