Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пред инвеститором само "одабрани" новинари
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 11. 2014.

Аутор: Б. Г. Извор: Јужне вести

Пред инвеститором само "одабрани" новинари

За помпезно најављивани сусрет америчког бизнисмена спрског порекла Слободана Павловића који је наводно заинтересован да купи "Поречје" из Вучја и градоначелника Лесковца Горана Цветановића позив су добили само поједини медији.

 

Портпарол градоначелника Сања Цонић тврди да нико од новинара није позван "по жељи инвеститора" и да не зна како су дописник Танјуга Братислав Илић и екипа локалне ТВ "Протокол К1" сазнали за тај догађај.

Неки новинари су дошли до информације. То ти често успеш, и то је то... - одговорила је Цонић новинару Јужних вести.

Чињеница да су битном састанку присуствовали само новинари блиски градоначелнику Горану Цветановићу изазвала је оштре реакције осталих представника медија.

Зашто је појава тако важног и богатог инвеститора из Америке сакривена од осталих новинара и медијских кућа, односно од пореских обвезника? Да није, можда, на том састанку било и нечега што јавност није смела да чује, па су изабрани само новинари од поверења? - пита Драган Маринковић, новинар ТВ Лесковац.

Дугогодишња дописница агенције БЕТА и Блица Милица Ивановић изражава страх да локална власт дели новинаре "на подобне и неподобне", а да би са том праксом могло да се настави и убудуће.

На једној страни су они који раде за медије блиске градоначелнику и који не примећују реалност у Лесковцу, а на другој је група новинара, која је додуше у мањини, која покушава да у условима у којима се ради и живи извештава објективно - каже Ивановић.

У "Поречју" из Вучја, које се бави прерадом воћа и поврћа и има квадратне километре плантажа, некада је радило око хиљаду радника. Фабрика је приватизована марта 2011. године, али је већ октобра 2012. раскинута због непоштовања уговора о куповини. Од тада је предузеће у стечају.

За сада нема званичних информација о резултату састанка првог човека Града и америчког бизнисмена.

На сајту Лесковца објављена је само штура информација да су градоначелник и гост из Чикага "разговарали о могућој сарадњи кроз јачање партнерских и пријатељских односа".

У тексту се цитира и изјава градоначелника Цветановића који се "нада се да је ово почетак сарадње између града Лесковца и господина Павловића, али се не наводе детаљи.

Подсетимо, овај сусрет у Лесковцу је уследио након недавне посете делегације Града Лесковца Чикагу.

Недељама уназад је градоначелник Цветановић најављивао да ће овај амерички инвеститор доћи у "Поречје" и оживети уништену привреду Поречјанског краја.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси