Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Министарство: Озбиљни помаци у решавању убиства новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 11. 2014.

Извор: Политика, Бета

Министарство: Озбиљни помаци у решавању убиства новинара

Министарство културе и информисања саопштило је јуче да је Комисија за истраживање убистава новинара у протекле две године учинила „озбиљне помаке” у решавању убистава Славка Ћурувије, Милана Пантића и Даде Вујасиновић, као и убистава радника РТС-а током НАТО бомбардовања.

„Комисија је показала озбиљан приступ у раду и супротстављању некажњивости у Србији подизањем оптужнице и допуном исте у случају Славка Ћурувије, као и ангажовањем на интензивној истрази убиства Милана Пантића”, наводи се у саопштењу министарства.

Министарство је, поводом Међународног дана за борбу против некажњивости злочина над новинарима, који се обележава данас, 2. новембра, истакло да је тај дан „изузетан повод” за скретање пажње на неразрешене случајеве убиства новинара широм света.

„Међународни дан за борбу против некажњивости злочина над новинарима је подсетник за све нас да морамо озбиљно да приступимо борби против ове врсте некажњивости. Најбољи приступ је рад на конкретним случајевима уз стварање могућности да се утврди истина и казне одговорни”, наводи се у саопштењу.

Истиче се и да је то најефикаснији облик превенције који представља озбиљан корак ка стварању услова за неометан рад у оквиру новинарске професије.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

04.11.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 08:30

ozbiljno - neozbiljno

Nedavno je neko podsetio na problem nepravilne upotrebe jezika u novinarstvu. To uglavnom, čine političari i novinari. Tako i ovaj naslov, čiji tekst ukazuje na veoma važan problem, "Ozbiljni pomaci u rešavanju ubistva novinara", nije pravilno napisan. Ako smo u dilemi, stilistikai jezika nam može pomoći upotrebom opozitima, odnosno suprotnosti. To predpostavlja da postoje i neozbiljni pomaci u rešavanju....Ima tu još nelogičnosti, ali da ne zakeram.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси