Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пинку упозорење, Хепију две, а Првој једна опомена
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 11. 2014.

Извор: РТВ

Пинку упозорење, Хепију две, а Првој једна опомена

Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) одлучило је да изрекне упозорење и опомене телевизијама Пинк, Хепи и Прва због емитовања непримереног садржаја за малолетнике у време када то није дозвољено и због рекламирања електронских цигарета на недозвољен начин.

 

Како се наводи у саопштењу РЕМ-а, на седници тог тела која је јуче одржана, чланови Савета су донели одлуку да се Телевизији Пинк изрекне упозорење, Телевизији Хепи две мере опомене, а Првој једну меру опомене.

"Закључено је да телевизија Пинк на непримерен начин у емисији ДНК излаже малолетнике поновној патњи и да овакви програмски садржаји могу да шкоде њиховом моралном развоју", наведено је у саопштењу.

Такође, оцењено је да Прва и Хепи емитују програмске садржаје непримерене малолетницима у време када то није дозвољено у такозвано заштићено време, док Хепи и на недозвољен начин рекламира електронске цигарете.

"Ови пружаоци медијских услуга добиће наредних дана решење о овим мерама које ће бити дужне да прочитају јавно у одређено време, а РЕМ ће своје одлуке објавити у штампаним медијима о трошку ПМУ. Одлуке ће садржати разлоге изрицања мера, али и начине како да се уочене неправилности отклоне", прецизирано је у саопштењу РЕМ-а.

Објашњава се и да је овакав поступак изрицања мера предвиђен новим Законом о електронским медијима, док је досадашњим Законом о радиодифузији, једино мера упозорења објављивана на овај начин.

РЕМ новим Законом о електронским медијима може више пута изрицати предвиђене мере опомене, упозорења и привремену забрану објављивања програмског садржаја поред којих може изрећи и меру трајног одузимања дозволе.

Новина је и то да РЕМ може сада и због прекршаја програмских обавеза које се односе на оглашавање поред покретања прекршајних поступака изрицати остале мере предвиђене Законом о електронским медијима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси