Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мирковић: У новембру Правилник о суфинансирању садржаја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 10. 2014.

Аутор: В. С. Извор: Бета

Мирковић: У новембру Правилник о суфинансирању садржаја

Државни секретар у Министарству културе и информисања Саша Мирковић најавио је данас да ће у новембру бити донет Правилник о суфинансирању (медијског) садржаја од јавног интереса и додао да је у току израда још три подзаконска акта који се тичу рада медија.

 

На дебати Балканске истраживачке мреже БИРН у Медија центру на тему "Нова медијска економија", Мирковић је подсетио да до 1. јуна 2015. године држава мора да изађе из власништва у медијима и да ће од почетка 2016. године бити могуће потпуно пројектно финансирање медија на свим нивоима.

Мирковић је рекао да је, осим тог правилника о суфинансирању, планирано да се изради акт који се тиче регистра медија, акредитованих новинара из иностранства и уредба којом ће бити регулисано прикупљање података о обвезницима за плаћање таксе за јавне информативне сервисе (РТС и РТВ).

 

Коментари (1)

Остави коментар
суб

01.11.

2014.

Vladan Dinic [нерегистровани] у 17:35

SVEDOK

Naravno da je potrebno da drzava izadje iz medija, ali sam protivnik uplitanja drzave kroz tzv. sufinasiranje projekta. Jer, to je novi, samo perfidniji nacin da drzava uredjuje medije i da, kroz tzv. projektno finasiranje podeli veliki novac SVOJIM medijima. Ovako, kako je bilo do sada nije bilo dobro, ali ovo sto cemo dobiti kroz tzv. evropsko iskustvo izazvace nevidjeni haos i zloupotrebe.
Da ne bih samo kritikova, predlazem od ova vlast da potpuno digne ruke od finsiranja medija (osim u onim nacionalnih manjina) a ne da kroy lazne projekte uteruje novac medijima koji je podrzava. U novinama sam 40 godina, preziveo sam i Tita, i Kolektivnog sefa, i Slobu, najteze Tadica, ali ovo sto tek sledi - o tome ce pisati onaj ko prezivi. I ovako, samo kroz oglase drzava favorizuje svoje medije. Od drzave ocekujem da svim medijima, pre svega sa srpskim kapitalom, omoguci samo RAVNOPRAVNU poziciju na trzistu, u marketinskom kolacu i nista vise. A i to bi bilo sasvim dovoljno. Sad citam o nekakvim spiskovima mojih i tudjih novinara koji se pozivaju na sednicu Odbora za informisanja. Video sam spisak SNS i on je, uz casne izuzetke - SMEJURIJA. Mnogi sa tog spiska morali bi da dobiju poziv za neke druge institucije, SUP, MUP, tuzilastvo, ako ni zbog cega drugog - onda zbog sejanja panike i iznemiravanja javnosti.
S postovanjem,
Vladan Dinic, glavni i odgovorni urednik SVEDOKA

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси