Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Уживам кад ме нападају
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 10. 2014.

Аутор: Н. И. Извор: Информер

Интервју Александра Вучића за ЛСЕ, одмах после инцидента

Уживам кад ме нападају

Премијер Александар Вучић дао је одмах после инцидента у Лондону интервју за блог Лондонске школе економије.

 

Ево како је одговорио на нека од бројних „незгодних питања“:

О чему сте размишљали док сте стајали поред Путина за време војне параде?

Нисам стајао поред њега на паради него на пресконференцији, и размишљао сам шта да кажем, па сам, између осталог, рекао да Србија жели добре односе са Русијом, али да је Србија на европском путу и да је то наш стратешки циљ. То што сам мислио то сам и рекао, и ја увек говорим оно што мислим. Свакоме у лице.

Да ли је организација параде у време рата у Украјини контроверзна?

Не мислим да је контроверзна пошто то није била парада ради параде, већ је то била парада организована у част ослобођења Београда у Другом светском рату. А извините, у ослобођењу Београда су учествовали Руси, нису учествовали неки други...

Како ћете осигурати да постоји плурализам медија, да људи који су критични према Влади, као на пример Оља Бећковић, пронађу простор у медијима?

Нисам знао да је неко политичар, па да је критичан према влади, ја сам мислио да су новинари професионалци, да су објективни. Добро да сте рекли да је неко критичан. Али то је у реду, ја немам никакав проблем с тим. Поразговарајте са неким из ЕУ, пошто је власник ТВ Б92 човек из ЕУ. Какве то везе има са мном? Шта желите од мене да урадим по том питању, реците ми па да вам изађем у сусрет...

А да ли ви имате предлог са своје стране?

Па имамо плурализма колико год хоћете, као што сте видели и вечерас уживам у питањима када ме нападају. Тада се посебно добро осећам. Не осећам се добро када ме нико не напада.

То је Србија: 60% за, 40% против

Шта је мој предлог за медије у Србији? Урадићу све што могу да сви говоре против мене сваког дана, и немам ништа против тога и биће још убедљивије победе, и биће још убедљивији резултати. Шалу на страну, свака критика је добродошла и стварно је добродошла. Мислим да је ово што смо видели вечерас на ЛСЕ, где је 40% публике било против мене а 60% за, слика и прилика Србије. То је слика и прилика демократске Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси