Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинар: Нисам добио документацију од тужитељке Еулекса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 10. 2014.

Извор: Танјуг

Новинар: Нисам добио документацију од тужитељке Еулекса

Аутор текста о корупцији унутар Еулекса и новинар дневника "Коха диторе" Вехби Кајтази рекао је синоћ да му документацију коју је обезбедио за ову причу није дала сада суспендована тужитељка Еулекса Марија Бами, али да је од ње сазнао да су неки од високих косовских званичника умешани у осетљиве ствари у правосуђу.

Он је у емисији "Рубикон" на ТВ Кохавизон говорећи о својим сазнањима које има о сумњама за корупцију високих званицника у мисији Еулекса и суспензији тужитељке рекао да је Марију Бами први пут видео у понедељак, док је она суспендована у петак.


"Желим, такође, да кажем да се у интервјуу који ми је дала тужитељка Марија Бами ради о веома озбиљним и изузетно осетљивим подацима. Она ми је рекла да су високи званичници владе Косова, укључујући и премијера Хашима Тачија умесани и да су утицали на неке остељиве ствари око неких јаких случајева у тужилаштву".

"Ради се о умешаности и утицају високих званичника у правосуђе. Такође ћу рећи да од докумената које сам обезбедио од прислушкивања евидентно се види да постоје контакти са посредницима високих званицника Еулекса, а који су били предмет истраге у неким случајевима", казао Кајтази.

Приштински дневник "Коха диторе", настављајући причу о корупцији у Еулексу, данас је пренео да је шеф Мисије на Косову Габријел Меучи суспендовао тужитељку Марију Бами због тврдњи које је изнела у изјави том листу, а у којима је открила корупцију у Мисији ЕУ на Косову.

Шеф Мисије је одлуку о суспензији потписао пре него што су у Кохи објављени наводи из истраге, а Еулекс је потврдио да је суспензија уследила због "цурења поверљивих информација".

На суспензију је сама Бами претходно упозорила изјавом:
"Ако они желе да ме претворе у Џулијана Асанжа, добиће такву. Верујем да они мисле да сам ја причала за Коху диторе, али све што је објављено у Кохи је у домену јавног информисања". Аналитицар Спенд Курсани је рекао да њега не интересује мотив звог цега сада у јавности прица суспендована тузитељка Марија Бами, него , како је рекао, да ли је то што она говори истина или није. Он је рекао да је Еулекс веома компликована организација и да је за добробит ЕУ да због кредибилности ове мисије сама разреси ову ситуацију.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси