Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  О. Бећковић: Вучић је звао да притиска
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 10. 2014.

Извор: Бета, РТВ

О. Бећковић: Вучић је звао да притиска

Ауторка ТВ-емисије "Утисак недеље" Оља Бећковић изјавила је да је премијер Србије Александар Вучић више пута звао телефоном, незадовољан садржајем њене емисије и да је то схватала као притисак.

У данас објављеном интервјуу за сајт Истиномер (www.истиномер.рс) Оља Бећковић је описала неколико ситуација у којима су Вучић, или његови сарадници преко челника ТВ Б92 исказивали незадовољство садржајем емисије или избором гостију у емисији.

Она је потврдила да је на тражење људи из ТВБ92, на којој се емитовао Утисак недеље, отказала гостовање ранијег министра економије Саше Радуловића, рекавши да је Радуловић намеравао да у току емисије саопшти да подноси оставку.

"Кад је видела да је најављено учешће Радуловића, директорка Б92 ми је рекла - молим те, он (Вучић) је полудео, ово не сме да се деси, откажи му (Радуловићу)", рекла је Бећковићева.

Она је додала да је у међувремену Влада поднела оставку и да је уместо Радуловића гост у Утиску недеље био Вучић.

"Никада ме није било срамота као тада, али имала сам новинарски... - већа је вест расписивање избора и премијер, него оставка министра (Радуловића). И тако сам себе оправдала, па је уследила та чувена емисија са Вучићем", рекла је ауторка Утиска недеље.

Оља Бећковић је навела и да је Вучић позвао дан након те емисије и да јој је рекао - "Честитам ти, понизила си ме пред милионским аудиторијумом", додавши да је то био њихов "последњи приватни разговор".

Према речима Бећковићеве, Вучић је након једне емисије у децембру прошле године позвао и љутито рекао "Вучић овде, више никад у животу да ми ниси окренула телефон, ја нећу окренути твој".

"Ако се то не зове притисак и ако је то приватни разговор, онда у реду", рекла је Бећковићева, чија емисија се већ извесно време не емитује на ТВ Б92, иако, према њеним речима, уговор о емитовању није раскинут.

Упитана зашто о притисцима говори тек сада, Оља Бећковић је рекла да јој је било много важније да "истера да емисија постоји", него да каже да трпи притисак.

"Ја и сада избегавам да кажем који људи су ме звали, поред Вучића, ја и даље штитим те људе преко којих је Вучић слао поруке, јер имам осећај да ће, ако изговорим њихова имена, изгубити посао", рекла је Оља Бећковић.

Она је рекла да није имала притисак од претходне власти, предвођене Демократском странком (ДС).

"Они се наљуте због нечега и најгора казна је кад следећи пут тражите неког саговорника из ДС, они не пошаљу никога и то је брзо пролазило", рекла је Бећковићева.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси