Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Чистија медијска слика у Србији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 10. 2014.

Извор: Курир

Дејан Стојановић саветник у Министарству културе

Чистија медијска слика у Србији

Правилник о пројектном финансирању медија треба да ступи на снагу 13. новембра и ближе ће уредити начин суфинансирања пројеката, односно дефинисати јавни интерес и правилно одредити критеријуме вредновања пројеката. Ако пројекат буде одбијен, комисија коју ће чинити стручњаци из области медија мораће да образложи због чега се то догодило.

По новом правилнику о пројектном финансирању медији који буду аплицирали за средства имаће право учешћа на конкурсима и ван свог пословног седишта уколико се прате на другим подручјима, а комисије морају водити рачуна о поверењу и њиховој снази код читалаца, слушалаца и гледалаца.

Медијске асоцијације ће давати предлоге за чланове комисија, а уколико то не ураде, онда ће органи власти који су расписали конкурс изабрати комисију. Чланови странака неће моћи да буду у комисијама.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси