Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нисмо открили идентитет дечака
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 10. 2014.

Аутор: Редакција Блица Извор: Блиц

Одговор редакције „Блица“ на писмо Горана Јевтића и његових адвоката

Нисмо открили идентитет дечака

Са адвокатима Горана Јевтића не желимо да полемишемо, јер немамо о чему. Али са Гораном Јевтићем и те како желимо да разговарамо о ономе што се догодило у Сомбору, о чему пишемо већ неколико дана.

Хтели бисмо да нам исприча своју верзију дешавања те ноћи у сомборском позоришту. Али и да нам каже да ли ће пристати на полиграфско испитивање или не. Али, док Јевтић не пристане на разговор с нама, желимо да укажемо на неколико ствари из писма које су он и његови адвокати упутили нашој редакцији, а ми га објавили јуче, за које мислимо да су јако важне.

Прво, Јевтић и адвокати нас оптужују да смо „идентифи ковали и означили малолетно лице“ чија је мајка поднела кривичну пријаву против глумца због обљубе њеног сина. Никада, али никада нисмо објавили нити пружили јавности било какву чињеницу на основу које би могао да се утврди идентитет овог дечака.

Нисмо објавили ни колико година има, ни његове иницијале, нити било какав податак о њему осим да је малолетни дечак. А то што Јевтић и адвокати у свом писму покушавају да одбране овог дечака од „Блица“ потпуна је и после свега што се догодило јако безобразна замена теза.

Друго, адвокати сматрају да смо „напали слободу уметничког изражавања“ глумца Горана Јевтића, и то зато што он глуми лик Живке у представи „Госпођа министарка“.

Са глумцем смо направили неколико великих интервјуа поводом те представе, а Јевтића и „Министарку“ поменули смо само у контексту да је са овом представом гостовао у Сомбору на Позоришном маратону, и да је за ту ролу недавно добио и награду за најбољу женску улогу. Али није тешко претпоставити на шта алудирају и Јевтић и његови адвокати.

Међутим, „Блиц“ се увек залагао и залагаће се за поштовање свих права мањина, што је и на делу показао отвореном подршком недавној Паради поноса.

Ово што пишемо о Јевтићу нема никакве везе с тим да ли неко глуми жену и како се осећа.

То су људска права која ћемо увек поштовати. Зато нам ни Јевтић ни његови адвокати не могу накачити то што би желели. И треће, Јевтић и адвокати наводе да „никакав кривични поступак није покренут и неће бити покренут јер се измишљени догађаји не могу третирати у кривичном поступку“.

У правној држави каква Србија верујемо да јесте, ово је посао тужилаштва, и „Блиц“ оставља надлежним органима да процене да ли ће на основу оптужби које је мајка малолетника изнела на рачун Горана Јевтића покренути поступак.

Што се најављене тужбе против новинара и „Блица“ тиче, право је сваког да своју правду потражи на суду и у тужилаштву. То право имају и родитељи малолетног дечака. То право имамо и ми.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси