Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинари из Кине у „Дневнику"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 10. 2014.

Аутор: Е. Д. Извор: Дневник

Посета кинеских медијских радника у организацији УНС-а

Новинари из Кине у „Дневнику"

Група директора и главних уредника кинеских листова посетила је јуче "Дневник" где се састала са директором "Дневник Војводина преса" Душаном Влаовићем. Гости из далекоисточне земље имали су прилику да се упознају с једним од најстаријих дневних листова у Србији и јединим новинама на српском језику у Војводини.

 

Директор ДВП Душан Влаовић рекао је кинеским колегама да је „Дневник" лист са најдужом традицијом у мултиетничкој и мултиконфесионалној Војводини.

Представљајући компанију ДВП и редакцију листа "Дневник", Влаовић је истакао како ова институција игра важну улогу у друштвеном и политичком животу региона. Представници кинеских листова изразили су велико интересовање за "Дневник" и позвали руководство да узврати посету зарад продубљивања сарадње, што ће се, по Влаовићевим речима, десити у наредних неколико месеци.

Колеге из Кине, предвођене председником ИО УНС Петром Јеремићем, посетиле су јуче и Владу Војводине где ихје примио секретар за културу и медије

Славиша Грујић, те Радио телевизију Војводине. Како нам је рекао Јеремић, ово је наставак вишедеценијске сарадње започете још 1977. године. Доласку кинеских колега претходила је посета представника УНСа Кини, а циљ је да се успостави што боља сарадња између медијских кућа Србије и Кине

Ручак у ресторану „Книн"

Новинарима из Кине јуче је уприличен и ручак у једном од најбољих новосадских ресторана народне кухиње „Книн", код Новосадског сајма. Тамо су добили прилику да пробају неке од специјалитета етнокухиње, попут јагњетине с ражња, која се припрема на традиционалан начин, затим роштиља, домаћих лепиња и куваних јела по старим српским рецептима, попут телеће чорбе. Гости су били више него пријатно изненађени врхунским укусом специјалитета с којима до сада нису имали прилике да се сретну, као и љубазношћу домаћина ресторана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси