Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кинески новинари посетили РТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 10. 2014.

Извор: РТВ

Кинески новинари посетили РТВ

Делегација представника Свекинеског удружења новинара из различитих кинеских провинција данас је посетила Радио-телевизију Војводине у оквиру дугогодишње сарадње коју негују са Удружењем новинара Србије. Представници РТВ-а упознали су госте са делатностима и условима у којима данас ради телевизија. Осврнувши се на историјат настанка телевизије, представници РТВ-а су гостима из Кине указали на специфичност програма покрајинског сервиса који се емитује на десет језика, уз поштовање професионалних стандарда.

 

"Почаствовани смо да као РТВ можемо да примимо делегацију из једне велике земље и лично сам обрадован што су нам поставили пуно питања. Види се да их занима тренутно стање које је условљено неким прошлим догађајима и увек је добро да се у свету па и у најмногољуднијој земљи прича о нашој кући", рекао је помоћник главног и одговорног уредника Телевизије Војводина Атила Мартон.

Након упознавања кинеских новинара са радом телевизије и условима у којима она ради, представници новинара из Кине имали су прилику да поставе питања и информишу се о улози РТВ-а у региону и колико је њихова земља заступљена у информативном програму. Након тога су се упутили ка некадашној згради телевизије која је срушена за време НАТО бомбардовања 1999. године.

"Дирнути смо и погодило нас то да видимо да је и телевизија Војводине бомбардована. Одговорност новинара обе државе је да бране слободу извештавања. И под било каквим околностима медији не би смели да буду војне мете", рекао је заменик директора одељења за међународну сарадњу Свекинеског удружења новинара Ронг Чангхај.

Кинески новинари су током посете закључили да би медији ових двеју земаља требало да интензивирају и продубе сарадњу као што она постоји на државном нивоу. Осврнувши се на бомбардовање истакли су да ова два народа имају доста тога заједничког.

"Колико год мислили да смо различити некако смо слични по менталитету. Наравно, услови у којима они раде су тотално неупоредиви, али ме радује да постоји сарадња и да је већ десет наших новинара добило прилику да раде за кинеске медије", рекао је представник УНС-а Петар Јеремић и додао да су у току разговорие о будућој сарадњи од којих ће и многи новинари у Србији имати користи.

Представнике кинеских медија су у оквиру посете Србији примили премијер Александар Вучић и министар иностраних послова Србије Ивица Дачић. Они су обишли и неке електронске и штампане медије на територији Београда. У Новом Саду примио их је и покрајински секретар за информисање Славиша Грујић.

 

Кинески новинари посетили РТВ

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси