Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарска награда "Душан Богавац" за 2014. годину Даници Вученић, новинарки РТВ Војводина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 10. 2014.

Извор: НУНС

Новинарска награда "Душан Богавац" за 2014. годину Даници Вученић, новинарки РТВ Војводина

Жири новинарске награде "Душан Богавац" за етику и храброст одлучио је да за 2014. годину добитница буде новинарка Даница Вученић.

 

Већ годинама новинарка Даница Вученић својим професионалним приступом, храбрим наступом и етичким стандардима у духу новинарског кодекса држи јавни час ауторском емисијом "Један на један" РТВ Војводина. Њен журналистички ангажман и обрада кључних друштвених тема, на провокативан и објективан начин, свакако су један од све више недостајућих светионика јавног мнења у Србији, ошамућеног таблоидизацијом и све присутнијом цензуром и аутоцензуром.

Церемонија доделе новинарске награде "Душан Богавац" за етику и храброст одржаће се у уторак, 28. октобра 2014. у 13 сати у просторијама НУНС-а, на 2. спрату Дома новинара Србије, Ресавска 28.

Ове године, у ужем избору за награду "Душан Богавац" били су и новинарке Тамара Спаић и Андјела Миливојевић, новинари Слободан Георгијев и Драгољуб Петровић, као и редакције "Чачанских новина" и сатиричног портала "Њуз нет".

Жири посебно истиче храбар и хуман гест новинарке Маријане Милосављевић, која је донирала бубрег новинарки Ивани Јанковић. Одлуком да помогне болесној колегиници у борби против опаке болести Маријана Милосављевић је свим новинарима и целокупној јавности показала узвишеност људског бића у саосећању и храброст у одлучивању. Због тога јој сви дугујемо бескрајну захвалност, која нас и обавезује и озарује у захтевном новинарском позиву.

Жири је радио у саставу Марко Сомборац, Предраг Благојевић, Вукашин Обрадовић, Филип Младеновић и Бранка Богавац.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

27.10.

2014.

Brale [нерегистровани] у 22:46

Valjda će neko prepoznati kvalitet

Evo sada kada počinje emitovanje programa N1, valjda će ta TV prepoznati autorkin kvalitet. Tome se mi u RTV-u nadamo. Imamo bezmalo 250.000 razloga. Mesečno.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси