Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кинески новинари код Дачића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 10. 2014.

Извор: Бета

Српско - кинеска медијска сарадња

Кинески новинари код Дачића

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић састао се јуче са делегацијом Свекинеске асоцијације новинара, коју чине представници водећих кинеских медијских група из различитих провинција. У саопштењу Министарства спољних послова наводи се да је Дачић у разговору истакао традиционално добре и пријатељске односе две земље и захвалио на принципијеном ставу Кине када је у питању територијални интегритет наше земље.

 

Саговорници су изразили наду да ће предстојећи Самит кинеског премијера са преседницима влада 16 земаља централне и источне Европе, који се у децембру ове године одржава у Београду, створити повољну климу за унапређење односа Србије и Кине на свим нивоима.

Похваливши континуирано и објективно извештавање кинеских медија о Србији, Дачић се сложио се са представницима Свекинеског удружења новинара да је неопходно посебно интензивирати сарадњу у области културе и медија како би она достигла ниво укупних односа две земље, пише у саопштењу.

Представници Свекинеског удружења новинара бораве у Србији од 22. до 26. октобра, на позив Удружења новинара Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси