Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СНС: Злоупотреба Одбора за културу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 10. 2014.

Извор: Танјуг, РТВ

СНС: Злоупотреба Одбора за културу

Посланик СНС Владимир Ђукановић изјавио да председница скупштинског Одбора за културу Весна Марјановић злоупотребљава и "прави циркус" од тог одбора.

Он је навео иствовремено да се СНС не плаши да говори о цензури и да је то управо у њеном интересу.

Ђукановић наводи да Марјановић заказује седнице, а да се притом никада не консултује са било ким у самом Одбору и оцењуе да се ''ради о једној класичној злоупотреби''.

''Овде се просто ради о једној класичној злоупотреби одбора за културу и информисање од стране председнице Марјановић зато што она заказује те седнице, а никада се не консултује са било ким у самом одбору, чак ни са својим замеником (Александром) Југовићем нити са било ким из владајуће већине'', сматра Ђукановић.

Подсећајући да је нова седница заказана за понедељак, 27. октобар, а да би на седници требало да буде речи о томе како се примењује члан 4 Закона о информисању где се говори о цензури, он је истакао да је напредњацима у интересу да причају о томе да ли уопште има цензуре у Србији или нема, јер би то било плус за Владу.

"То би био велики минус за њих јер би изнели многе примере како се ДС понашала према медијима током своје владавине и шта су неки други људи рекли о њиховој медијској цензури'', каже Ђукановић додајући да је проблем у томе што нити их шта ко пита, нити консултује, већ се само заказују седнице из чиста мира.

Према његовом мишљењу, циљ је да се доведу камере и да се прави циркус од самог одбора где нема никакве квалитетне расправе.

''Баш због таквог понашања немате квалитетну расправу него чист циркус. Ми не желимо да у таквом циркусу, на такав начин, учествујемо. Нама је у циљу да на озбиљан начин разговарамо. О тој проблематици ћемо у сваком случају да разговарамо, а сами смо кандидовали одредјене случајеве'', рекао је Ђукановић.

"На такав начин само увидјамо да неком није у интересу да на озбиљан начин разговара о тој тематици и да се суштински Демократска странка плаши приче о цензури и да жели да нас једним медијским спином и агресијом наговори како заправо овде постоји некака цензура", сматра Ђукановић.

Наводећи да СНС-у не пада напамет да их неко на тај начин малтретира и понижава, јер су ипак владајућа већина и неко ко треба да се консултује, он је истакао да је потпуно невероватно да се тако нешто ради, а све са циљем да се каже да они неће да разговарају о цензури.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси