Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  За РТС и РТВ 900 милиона динара више
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 10. 2014.

Извор: Привредни преглед

За РТС и РТВ 900 милиона динара више

"Радио телевизија Србије (РТС) и Радио телевизија Војводине (РТВ) ће, према предлогу ребаланса буџета за 2014. годину, добити 900 милиона динара више из државне касе него што је било предвиђено", изјавила је јуче саветница у Министарству финансија Ела Ки Симић. Она је после седнице Одбора Скупштине Србије за културу и информисање агенцији Бета казала да су додатна средства у буџету за РТС и РТВ опредељена због укидања телевизијске претплате.

Оригиналним буџетом за 2014. годину субвенције за јавне сервисе су биле предвиђене у износу од 7,5 милијарди, а ребалансом су повећане на 8,4 милијарде динара.

Симић је нагласила да у ребалансу буџета нису предвиђена додатна средства за јавна предузећа из области јавног информисања, меду којима је и Танјуг.

Према њеним речима, измене буџета за културу и информисање су предвидене и у делу за плате запослених, али није прецизирала колико, као и код капиталних инвестиција јер се предвиђа отварање Музеја савремене уметности.

Чланови Одбора за културу и информисање Скупштине Србије прихватили су данас у начелу Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџету за 2014. које се односе на културу и информисање.

У предлогу ребаланса, који ће Скупштина Србија почети да разматра данас, субвенције за културу су повећане за 1,1 милијарду, на 8,8 милијарди динара.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси