Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бранкица добила Награду за храброст
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 10. 2014.

Извор: Б92

Бранкица добила Награду за храброст

Бранкица Станковић, ауторка Инсајдера вечерас је у Њујорку добила светску Награду за храброст. Ову награду додељује Међународна женска медијска фонадација, а награда је у Америци познату и као новинарски Оскар. Годишње је добију само три новинарке из целог света. Међу њима је од данас и Бранкица.


Ову важну светску награду додељује Међународна женска медијска фондација која се пуних 25 година бави јачањем улоге зена у информативним медијима широм света.

Сваке године награда за храброст у новинарству се додељује трима новинаркама које су показале изузетну снагу карактера обављајући свој посао у тешким или опасним условима, као што су притисци власти, претње по личну сигурност и друге препреке.

"У протеклих дест година примила сам висе од 15 домаћих и међународних награда за истраживачко новинарство. Али ова светка награда је доказ да када радите свој посао поштено и професионално, границе нису важне, није важно где је ваша земља на мапи, где живите и радите. Оно што је важно то је да се квалитет препознаје. Наш мото је увек био да новинари раде у јавном интересу и да нема компромиса када је у питнају истина и јавни интерес", рекла је Бранкица Станковић, ауторка Инсајдера примајући награду.

Додели је присуствовало око 600 званица из амерчиког јавног живота. Иако је бескомпромисно откривала истину о темама о којима се обично гласно и не говори, и због чега је између осталог и добила награду, Бранкица је рекла како о себи не размисља као о храброј жени.

"Ова награда се даје за новинарску храброст, али ја себе не дозивљавам као храбру жену. Моји пријетељи ме питају како је могуће да се бојим инсеката, а не плашим се да откријем информације о моћним људима из света бизниса, политике и мафије. Мислим да је то ствар одлуке - или радиш свој посао онако како најбоље знаш и умеш или не радиш уопште",истакла је Бранкица на додели пред око 600 званица из америчког јавног живота.

Сваке године три новинарке из целог света добијају ову награду, за показану, како се наводи, невероватну храброст у раду.

Поред Бранкице Станковић овогодишње добитнице су и Арва Дејмон са ЦНН-а и независна новинарка Соланж Лусику Нсимир из Конга.

Поред ове доделе у Њујорку, за неколико дана следи још гламурознија додела у Лос Анђелесу којој присуствују још бројне личности из Америчког јавног живота.

Телевизија Б92 честита Бранкици Станковић на овом престижном признању.

 

Коментари (1)

Остави коментар
пет

24.10.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 17:02

svi tragovi

vode u Langley.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси