Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Казна због вести о демонстрацијама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 10. 2014.

Извор: Бета, АП, Данас

Пакистанска приватна опозициона ТВ забрањена на 15 дана

Казна због вести о демонстрацијама

Пакистански приватни опозициони телевизијски канал ARY искључен је на 15 дана, пошто је виши суд из Лахора пресудио да је „угрозио“ правосуђе земље, саопштила је јуче Управа за регулацију.

Пакистанска Управа је навела да је била приморана да делује по судској одлуци и затвори приватни информативни канал ARY. То тело је додало да је такође једном од главних симбола ТВ канала ARY Мубашару Лакману забрањено да се појављује на свакој националној телевизији, а ARY ће морати и да плати казну од 10 милиона пакистанских рупија или 97.000 долара.

Агенција АП оцењује да је забрана емитовања програма пакистанском каналу у вези са сукобом бројних пакистанских медија због праћења двомесечних антивладиних протеста којима се тражи да премијер Наваз Шариф поднесе оставку због изборне преваре.

Већина медија је чврсто стала или на Шарифову страну или на страну опозиције, чиме су отворена врата за веома острашћене извештаје и телевизијске дуеле пуне међусобних увреда политичара. ARY је заузела оштри опозициони став у свом извештавању о протестима, које предводе бивши пакистански играч крикета, а сада политичар Имран Хан и муслимански свештеник Тахир ул Кадри.

Лакман је често учествовао у протестима, понекад се појављујући у јавности са Ханом током његових антивладиних говора испред парламента. Стотине присталица Хана и Кадрија неколико недеља је камповало испред пакистанског парламента у Исламабаду.

ARY је, како је саопштио, стекао рекордну гледаност пошто је почео да заступа популарне антивладине ставове, насупрот свом ривалу Гео ТВ, који је дуго био најпопуларнија пакистанска телевизија. Управа за медије у јуну је на 15 дана забранила и Гео ТВ због њеног сукоба са војнообавештајном агенцијом. Шарифова влада тада је подржала Гео ТВ, а та станица је каснија стала на премијерову страну приликом извештавања о антивладиним протестима.

Сукоби три гране власти

После деценија јаке контроле над медијима, Пакистан сада има велику медијску заједницу, са бројним телевизијским каналима и новинама које се жестоко боре за читаоце и гледаоце. Медији су посебно усредсређени на конфронтације између пакистанских извршних власти, војске и правосуђа.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси