Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ухапшена директорка ТВ Пинк БиХ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 10. 2014.

Извор: Б92

Ухапшена директорка ТВ Пинк БиХ

У полицијској акцији"Гибралтар", у Босни и Херцеговини ухапшено је више особа због финансијског криминала, а међу њима и Лајла Торлак, директорка ТВ Пинк БиХ.

Ухапшени су и директори телеком компаније ХТ Еронет Стипе Прлић и Зоран Бакула, затим Невен Куленовић, директор маркетиншке агенције С.В.Р.С. која је закључивала велике послове откупа права на преносе значајних спортских догађаја и још пет особа, преносе медији у БиХ.

Ухапшени су, на основу фалсификованих или штетних уговора и фактура, извлачили новац и стекли противправну имовинску корист у износу већем од пет милиона евра за наводни откуп ТВ права и услуга, а која највећим делом нису била реализована. 

Њихово хапшење потврдило је државно Тужилаштво БиХ, по чијем је налогу и изведена акција у којој је учествовало више стотина полицајаца Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА). 

Више стотина припадника Агенције за истраге и заштиту БиХ и полицијских агенција од раних јутарњих часова обављали су претресе на 17 локација, на подручју Сарајева, Бање Луке, Мостара, Посушја и Груда. 

"Реч је о особама осумњиченим за кривична дела организованог криминала у вези са злоупотребом положаја или овлашћења, склапањем штетних уговора, пореским утајама, прањем новца и незаконитим трансакцијама у вишемилонским износима", појашњено је из Тужилаштва. 

Спроводи се интензивна истрага у којој је остварена и међународна сарадња са полицијама и правосуђима других земаља, првенствено Словеније и Хрватске, с циљем откривања и документовања почињених кривичних дела, објавили су медији у БиХ.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси