Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Велики одзив на конкурс "О радија"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 10. 2014.

Извор: РТВ

Велики одзив на конкурс "О радија"

Иако је експериментална фаза "О радија" била за време Егзита, званично емитовање програма почиње 29. новембра на 65. рођендан Радио Новог Сада. На конкурс за будуће сараднике новог пројекта Радио-телевизије Војводине, јавио се велики број младих, што је добар знак да су препознали потребу за медијима на којима би се презентовао садржај намењен тој циљној групи.

Главна идеја оснивања Омладинског радија била је чињеница да је омладина слабо присутна у медијима, а да представља велику друштвену групу, као и то да се она може испромовисати кроз квалитетан информативно-забавни програм који ће превасходно бити намењен њој. Током ове недеље траје други круг селекције кандидата којима ће бити понуђено место сарадника на Омладинском радију.

Од кандидата који су одабрани у другом кругу, њих 40-так, траже се говорне вештине, дикција, боја гласа и читање, али и брзо размишљање и сналажење у непредвидивим ситуацијама, што су главне карактеристике новинарског посла. Будући сарадници на О радију ће морати да покажу и знање енглеског,

"Пошто имам искуства са писањем волео бих да и нешто слично радим на О радију. Просто да коментаришем дневна догађања у граду, Србији и шире али и да пуштам музику. Практично све што ми доделе добро би ми дошло", рекао је Владимир Ћато.

"Код мене је најдоминантнија црта која би њима одговарала је истраживачки дух. С обзиром да се бавим књизевношћу, истражујем старије области српске књижевности мислим да је то добар квалитет који би могао да се употреби у једној новинарској екипи, редакцији", рекла је Виолета Митровић.

Оно што ће омладинци моћи да прате путем интернет радија су теме из области школства, путовања, актуелних стипендија и пракси, спортских и забавних рубрика. Међутим, друштвене теме о дешавањима у граду и земљи, али и шире свакако ће бити присутне. Према речима уредника тог радија, неспорна је чињеница да имамо велики потенцијал, када је омладина у питању, треба само радити на њој.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси