Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Извињење министру Стефановићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 10. 2014.

Аутор: Душан Телесковић Извор: Политика

Извињење министру Стефановићу

Министар унутрашњих послова и потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић затражио је пре неколико дана извињење од Радио-телевизије Србије, невладиних организација и новинарских удружења због упада хулигана у директан пренос утакмице Србија–Албанија и вређања премијера Александра Вучића.

РТС је у тој ситуацији поступио професионално: пренос из студија на стадиону је прекинут, а водитељ и његове колеге јасно су дали до знања да осуђују понашање навијача Игора Микића.  

Али зар не би управо Стефановић морао да се извини, не само Вучићу већ и свим грађанима Србије због скандала са упадом у студио РТС-а на стадиону? Јер, иако је извињење затражио као функционер СНС-а, Стефановић не би смео да заборави да је у исто време на челу полиције. Ко је ако не полиција задужен за обезбеђење не само утакмице већ и дела стадиона у којем се, поред студија РТС-а, налазе и ВИП и остале ложе и у који се улази само са позивницама и пропусницама?  

И шта би било да се Стефановићу неко од прозваних заиста и извини? Да ли би Стефановић тражио и извињења за друге ствари за које је он по својој функцији најодговорнији?

На пример, сутра би могао да затражи да му се новинари извине зато што је „дрон” са заставом етнички чисте велике Албаније улетео на терен.

Могли бисмо да му се извинимо сви и зато што је Иван Богданов, уместо у полицијској станици, био на стадиону. И то не само у делу одређеном за гледаоце већ на терену, где је позирао камерама, фотоапаратима, али и представницима Уефе.

И да се министру извинимо што су хулигани упали на терен и насрнули на гостујуће фудбалере, а да их полиција у томе није спречила. И зато што је унета пиротехника на стадион.

И зато што се Албанцима пале пекаре по Војводини. И зато што новосадског пекара Бајрама Темаја МУП није заштитио иако је тражио заштиту, плашећи се да ће му се поновити ранији напади хулигана.

И да му се извинимо зато што је Жандармерија брутално претукла Андреја Вучића, Предрага Малог и двојицу „кобри”.

И зато што још нису именовани начелници управа полиције који би требало да заведу ред, после смена неких који су се више бавили медијима и политиком него својим послом.

И извињење због невидљивих резултата у истрази против Драгослава Космајца.

И зато што нису пронађени нападачи на новинара Фонета Давора Пашалића.

Могли бисмо тако министру да се извињавамо још дуго, али почињемо већ данас да нас нека нова извињења не би прегазила. Извињавамо се, много се извињавамо.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси