Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Полицајац га претукао, а сада га чува
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 10. 2014.

Аутор: Саша Трифуновић Извор: Наше новине

Полицајац га претукао, а сада га чува

Пуних девет година новинар Владимир Митрић из Лознице живи под полицијском заштитом.

 

Полиција је постала саставни део његовог живота од 12. септембра 2005, када су му у мучком нападу, у улазу зграде где је становао, поломљена лева подлактица и нанете тешке повреде.

Нападач је после шестогодишњег процеса осуђен на годину дана затвора, одлежао је своје, а Митрић и данас није слободан и чува га полиција.

Не одустаје

Наставио је да ради свој посао, али живот под сталном заштитом полиције, уз сазнање да позадина напада није расветљена, није лак.

Процена судских вештака је да су Митрићеве радне и професионалне способности због оваквог начина живота смањене за 50 одсто, а на све то било је и покушаја да му се укине обезбеђење.

Тражио сам да се испита позадина напада на мене, то се још није догодило, али не одустајем. Живети са сталним полицијским обезбеђењем није лако и ово је некад по много чему више ухођење. Тешко је објаснити да је мене напао полицајац, а да ме сада чува полиција. Једини који је осуђен у свему овоме сам ја прича Митрић, који је дописник „Вечерњих новости“, и додаје: Ограничена ми је слобода кретања, и то званичним актом, пошто ми од почетка полицијска заштита по налогу тужиоца важи само на подручју ПУ Шабац. Чим кренем даље, то постаје велики проблем и кад идем ван тог подручја, идем на свој ризик.

Цењени склапају савезе

Према његовим речима, полицајци који га чувају су „одлични људи“, међутим, у полицијским круговима и даље има оних који су против њега и наводи пример званичника МУПа, који је у службеном документу проценио да је Митрић безбедан и да „само може имати проблема због непрофесионалног писања“.

Стање у Лозници сад је још горе него 2005. године. Сад су јунаци мојих текстова делови власти, система, незаобилазни фактори, сада су јако цењени, праве власт и склапају савезе. Волео бих да сутра буде укинуто обезбеђење, али миље је такав да то није реално. Судија за прекршаје казнила је тог човека са 10.000 динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси