Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Европа посебно критична у области слободе медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 10. 2014.

Аутор: Б. Ц. Извор: Данас

Тања Фајон, посланица Европског парламента, за Данас

Европа посебно критична у области слободе медија

Власт је дужна да омогући услове који новинарима дозвољавају да без сметњи и без страха обављају свој посао.

 

Наглашавам да ћемо у Европском парламенту бити посебно критични по питању стања у области слободе медија у државама које желе да постану део ЕУ породице.

Не смемо да заборавимо да су људска права и слободе, укључујући слободу изражавања, вредносни темељ европског повезивања, истиче за Данас Тања Фајон, посланица Европског парламента, оцењујући стање у медијима у Србији.

Она додаје да је веома забринута због тренутне ситуације у области слободе медија у Србији.

рема њеним речима, погоршане услове за остваривање права на слободу изражавања и недостатак транспарентности, када је у питању власништво медија и њихово финансирање, прати и тенденција самоцензурисања, како је и наведено у Извештају Европске комисије о напретку Србије на путу према ЕУ.

Као бивша новинарка стојим иза тога да је новинарство на неки начин чувар демократије и да је потребно да се обезбеде сви услови да би новинарство било што објективније, у складу са начелима етике и наравно у служби јавног интереса.

Сматрам да су за здравље друштва, поготово друштва у јеку развоја као што је случај са Србијом, неопходни здрави и слободни медији, у супротном су последице искривљене слике медија присутне још дуги низ година, напомиње Фајонова у изјави за наш лист.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси