Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Награде за "Драму у таксију" и "Хронике претњи"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 10. 2014.

Аутор: Р. С. Извор: Политика

Награде за "Драму у таксију" и "Хронике претњи"

Глумци маскирани у београдске таксисте испричали су познате књижевне драме као сопствено искуство, с поруком да се много боље приче могу видети на сцени Југословенског драмског позоришта

На регионалном фестивалу „Голден драм” у Порторожу српски креативци освојили су неколико признања. „Златним бубњем” овенчана је кампања „Драма у таксију” агенције „Мекен Београд” у категорији „Филм, биоскоп и онлајн”, а сребрним признањем у категорији директних кампања. У неколико спотова, глумци маскирани у београдске таксисте испричали су познате књижевне драме као сопствено искуство, с поруком да се много боље приче могу видети на сцени Југословенског драмског позоришта (ЈДП).

Агенција „Сачи и Сачи Београд” добила је „сребрни бубањ” за рад „Хронике претњи”, који су покренули Комисија за истраживање убистава новинара и ОЕБС.

Циљ овог пројекта је био да покаже јавности како се осећају новинари када се суочавају с претњама и отворио је у Србији велику дебату о врстама претњи које новинари свакодневно добијају. Иста кампања је у јуну освојила и „бронзаног лава” на најпрестижнијем светском адвертајзинг фестивалу у Кану.

Фестивал „Голден драм” у Порторожу један је од најважнијих фестивала оглашавања у региону. Ове године одржан је двадесет први пут у организацији Словеначке оглашивачке коморе. На фестивалу је учествовало 30 агенцијских мрежа и 291 агенција из 24 државе које су пријавиле укупно 1.220 радова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси