Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Седам чудесних "Ало" година!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 10. 2014.

Аутор: Н. Гавриловић Извор: Ало

Седам чудесних "Ало" година!

Ушетала сам у редакцију „Ало!“ пре скоро три године.

Посадили су ме на фотељу и рекли да чекам - неко само што није дошао да ме упозна са свима. Док је уредник прешао ходник, већ сам познавала пола редакције и трећи пут одбијала колеге које су инсистирале да ме нахране.

„Узми сендвич, знаш каква је фрка кад те пошаљу на терен“, „А колико имаш година? Аха, важи, него реци ти мени је л' си јела нешто“, „Помери тај хаос да девојка седне“, „Која девојка? Ју! Извини, хоћеш киселу?“.

Нисам стигла ни да се окренем, а колегиница са политичке се расправљала са министром, док је друштво навијало, а хроника истрчавала на терен.

Колеге су се вређале када их не питаш за помоћ, а често би схватио да је неко уредник тек када човека који ти даје контакте питаш коме да шаљеш текст, а та особа збуњено трепне, насмеје се и каже: „Па, мени“.

Такав је „Ало!“, најхрабрији дневни лист који данас слави седми рођендан.

Необичан, срдачан скуп људи који функционише као мала породица - када је најтеже, тада смо најсложнији. У мају, када су Србију погодиле поплаве, заједно са сајтом који се није гасио до три ујутру, дежурала је цела редакција. На сваких пет минута се проверавало где је који колега, где слати помоћ и да ли су сви добро.

У ноћима великих трагедија, обичан жамор мења мук. Увежбана целина концентрисано ради оно у чему је најбоља. Тек понеко пресече договоре уз питање ко хоће кафу?

Сви, наравно. Знају да ће остати - док год треба. Није ништа необично да неко из Спортске прискочи Забави, а колеге из прелома зову онлајн да кажу шта се дешава у граду. Када је тешко, ускачу сви и бескрајно стрпљиве секретарице и проницљиви лектори.

А онда, пре него што се рачунари погасе, умор замени осмех - некоме си помогао. Ништа није немогуће када људи раде за људе. И сваки пут се изненадиш како тако мала редакција успе толико много. И како, упркос бројним изазовима, већ седам година само за вас и даље расте. Срећан нам рођендан!

Списак срећних добитника

Поводом нашег 7. рођендана “Ало!” је решио да овај пут награди и малишане који су рођени истог дана када је изашао и први број наших новина 15. октобра 2007. године.

рећни добитници који су освојили 15.000 динара за прославу рођендана су Петра Ибраимовић из Ниша, Вељко Динић из Чачка, Миљан Тешовић из Банатских Карловаца, Магдалена Божић из села Козјак код Лознице, Александар Јовановић из Суботице, Душан Стојановић из Београда и Ива Пејчић из Пожаревца.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси