Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Рекли су
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 10. 2014.

Извор: Дневник

Рекли су

Вучић: Питајте човека из ЕУ о „Утиску"

Премијер Александар Вучић одбацио је оптужбе да је на било који начин одговоран за скидање „Утиска недеље" с програмске шеме ТВ Б92.

-  Ћутао сам 25 дана, нисам реч изговорио, пустио сам да говоре најружније и најлошије ствари о мени... Сад питам и вас и Европу ко је својевремено продао Б92, да ли сам га ја продао, да ли сам ја узео новац, у чије време је продат, ко је посредовао, да ли Ђилас, Шапер, не знам која од тих агенција...? - запитао је Вучић прексиноћ на ТВ „Пинк".

Он је такође упитао ко је купио Б92, да ли је „Србин из СНС-а куповао ту телевизију или човек из ЕУ". Купио је човек из ЕУ, питајте њега да ли му се нека емисија свиђа или не. Да ли тражите од мене да питам некога да врати ту емисију на Б92 или да зовем оне на РТС-у да је емитују да бих показао да имам утицај? Е, па, нећу, рекао је Вучић.

Он је, на опаску водитеља да се у медијима наводи да се питање „Утиска недеље" помиње у Извештају Европске комисије о напретку Србије, рекао да то није тачно.

Бећковић: Ствари отишле у лошем правцу

Испред ТВ Б92, чији менаџмент је одлучио да се емисија „Утисак недеље" не емитује на националној фреквенцији те ТВ станице, прексиноћ је одржан протест под називом „Утисак на отвореном".

Водитељка Оља Бећковић је окупљенима рекла да су они доказ да није узалуд радила ту емисију 24 године, али и да има утисак да је све узалуд и да су „ствари отишле у лошем правцу". Овога никад није било, ни деведесетих оценила је Оља Бећковић. 

Окупљени су потписивали проглас НУНС-а за слободу медија, а председник тог удружења Вукашин Обрадовић је рекао новинарима да је укидање емисије Оље Бећковић један у низу притисака на медије. Обрадовић је критиковао Владу Србије и „све оне који мисле да је стезање обруча у јавном мњењу пут ка Европи", и додао да Извештај ЕК-а показује да то није тако.

Међу окупљенима су били лидери Нове странке и Демократске странке Зоран Живковић и Бојан Пајтић, бројне јавне личности, представници невладиног сектора, а неки су носили транспаренте с натписима „Прича се да постоји и овај човек" уз слику министра културе Ивана Тасовца.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси