Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Годишњице најгледанијих и најслушанијих радио и тв емисија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 10. 2014.

Извор: РТВ

Годишњице најгледанијих и најслушанијих радио и тв емисија

Радио-телевизија Војводине обележила је данас годишњице најгледанијих и најслушанијих радио и тв емисија. Многе колеге других медијских кућа занимала је успешност и одрживост програмског квалитета наше куће и новитети, па су аутори емисија и њихови претпостављени одговарали на питања присутних.

Новинари радија и телевизије говорили су о резултатима рада, о трајању појединих емисија, и околностима под којима настају. Прилика је била и да се обележи трајност појединих остварења.

"Осамнаест година Таблоида мени је данас пријало да су деца четвртог и петог разреда дошли да узму аутограм, а највећи комплимент ми је када неко на Фејсбуку напише да је одрастао уз моју емисију и пожели неког госта", рекао је аутор Таблоида Александар Филиповић, чија емисија је напунила 18 година.

Присутне је занимало како се задржава гледаност и популарност једне емисије, попут Петказања, које промовише достигнућа обичног човека, зарад чувања традиције и промовисања знања.

"Ја мислим да оно што је испливало у Петказању је квалитет, присност са публиком и интеракција коју смо ми постигли за ових десет година", рекао је аутор емисије Бора Отић.

Емисија "Боља Војводина" Радио Новог Сада представља мање видљиву Војводину кроз умеће људи, њихове таленте и борбу за бољим жовотом.

На питање колико је тешко звуком и речима дочарати слику догађаја, ауторка серијала Невена Вртулек рекла је да  од новинара и репортера зависи како ће дочарати слушатељству и гласом и текстом и снимком саговорника, неку тему,неку причу или описати неки крај.

"М кључ", емисија радија, промовисаће и даље џез, рок, али и народну тамбурашку музику, која је мање заступљена у етру емитера. Студио М отворен је за љубитеље квалитетног звука.

"Код нас у земљи има велики број квалитетних музичара, састава, оркестара свих оних набројаних жанрова који су вредни да наступе у том простору и да се презентују на најбољи могући начин", рекао је Александар Дујин из Музичке продукције РТВ.

РТВ, кроз радијске и телевизијске емисије које ће унапређивати, речено је на конференцији за новинаре, испуњаваће не само своју обавезу, већ ће промовисати и своју добру вољу и намеру да својим гледаоцима и слушаоцима пружи разнолик и квалитететан програм који заслужују.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси