Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Прљаво казалиште 2003-2014.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 10. 2014.

Аутор: Наташа Б. Одаловић Извор: Данас

Прљаво казалиште 2003-2014.

И, шта сад љубав има с тим? „Град је још у шоку (после убиства Ђинђића, прим. аут.); улице су полупразне; кафане такође.(...) Нема медија.

 

Главни уредници постројени пред реинкарнацијом Бебе. (...) Церовић из Времена види ванредно стање не као нужно зло да се решимо криминала. Препоручује да ванредне мере трају у недоглед. Срећем га на једном пријему и кажем да ће га се одрећи најпре брат, па остали писмени читаоци.

На истом пријему срећем Бећковићку, изљубила ме срдачно, казала да Матија само мени опрашта кад пишем о његовој мезимици, забринуто питала имам ли проблема и ако их буде, да се појавим код ње у Утиску недеље, те кажем шта год хоћу“. (А. Тијанић, април 2003).

„Тома, први нож радикала, рече Ољи Бећковић да је добро што је Ћурувија убијен. Фуј. (...) Заслуга је Ољина (сад јој опраштам раније грехе) што смо добили све одговоре у једном“ (А. Тијанић, НИН 26. 12. 2003). Србијанка Турајлић је код тебе промовисала идеју белих листића? Јел' можемо да сазнамо за кога ти ниси гласала, ако већ не можемо за кога си гласала? Па, не! Зашто? Зашто је важно да се то сакрије? Зато што ми је Томислав Николић, на пример, годинама говорио: „То ви питајте те ваше.“

Па када сам га једном после емисије питала: „Добро, ајде реците ми за кога сам ја“, одговорио ми је: „Веруј ми да то нисам успео да откријем свих ових година.“ И зато хоћу да задржим тај став. „Борис Тадић није изгубио изборе због белих листића већ због игнорисања огромног дела јавности који му је годинама слао поруке којима није желео да се позабави.

Око њега је направљена атмосфера да се одмах наљуте на свакога ко каже нешто против њих, а рачунали су га као свог. Они су се наљутили на самом старту, још пре четири године, када су почели да се ослобађају тог света. Зато су изгубили изборе, јер њихови гласачи више нису имали никакву страст и разумевање за оно што они раде“. Како ти изгледа Вучић, који има најдужи стаж у твојој емисији?

И колико се он променио за ових 20 година? Код мене је он увек био фин. И увек је био исти као што је данас. За њега су ти испади били везани за неке друге емисије, али код мене је увек био исти. И мислим да је он ту технику само усавршавао и да за то заслужује похвале. А шта си питала Ђинђића? Он код тебе није оставио неки „утисак“. Ђинђић није ни долазио код мене. Он је био само једном и то много пре него што је постао премијер.

И то је била нека чудесна комбинација. Ђинђић, Неда Арнерић и неки Срђан Керум, али не овај што је био у „Политици“, него неки бизнисмен. (Оља Бећковић, Недељник, 26. 10. 2012. Највећи хроничар модерне српске демократије Оља Бећковић први пут за Недељник анализира политичка дешавања у Србији тврдећи да је „Тадић пукао када је поверовао у безусловну љубав“, „да је раније гласала за ДС, а сада стварно није ни за кога“, да јој је „Николић признао да не зна чија је“, „да су Ђинђићу неискрени кретени саветовали да је избегава“... (Оља Бећковић, Недељник, 26. 10. 2012. )

РСЕ: Да ли мислите да је случајно што је „Утисак недеље“ практично скинут након емисије у којој је гост био Владимир Беба Поповић? Оља Бећковић: Слушам те спекулације, али није ми нешто уверљиво. Не знам. Било би логичније да је скинут Владимир Беба Поповић са његовог саветничког места него „Утисак“ због њега. РСЕ: Да ли је он креатор медијске слике у Србији данас? Оља Бећковић: Верујем да је један од активних учесника (Оља Бећковић 29. 9. 2014. Радио Слободна Европа).

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси