Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медијска ситуација у Србији не задовољава
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 10. 2014.

Аутор: М. Стојановић Извор: Данас

Едуард Кукан, посланик Европског парламента, за Данас

Медијска ситуација у Србији не задовољава

Мислим да су слобода изражавања и медија питања којима се треба позабавити и подстаћи ширу друштвену дискусију.

Слобода изражавања јесте једна од суштинских слобода у демократском друштву. С друге стране, слободни медији треба да буду њен заштитник, каже за Данас Едуард Кукан, шеф делегације Европског парламента за односе са Србијом, коментаришући Извештај Европске комисије о напретку Србије.

Кукан сматра да оцене Брисела у вези са слободом изражавања у Србији нису узнемирујуће, али да ситуација у Србији није „ни потпуно задовољавајућа“.

„Стога, важно је радити на транспарентности власништва у медијима и јачању њихове независности. Истовремено, потребно је да српске власти, које имају одговорност да успоставе окружење које ће медијима омогућити да на најбољи начин искористе своју слободу, широко подрж е слободу изражавања“, указује наш саговорник.

Упитан да ли домен спољне политике може да буде проблематичан у случају европске интеграције Србије, члан ЕП наводи да је спољна политика национални домен Србије, али да Србија, након што се обавезала да ће се приближити Европској унији, треба да „узме у разматрање заједничку спољну и безбедносну политику ЕУ“.

Постоје важни аспекти ове политике где Србија и ЕУ треба да буду на истој страни закључује Едуард Кукан.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси