Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Променили истраживање после притиска Информера
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 10. 2014.

Аутор: Е. А. Извор: Ало

Променили истраживање после притиска Информера

Агенција “Partner research solutions” није одолела притиску дневника “Информер” и преко ноћи је променила резултате сопственог истраживања читаности дневне штампе у Србији!

Директор ове агенције Мирослав Шутић потврдио је за “Ало!” да је на интервенцију поменутог таблоида био приморан да им удвостручи вредност просечне дневне читаности у односу на ону која је званично објављена у среду на конференцији за медије.

На питање како је могуће да агенција овако драстично и експресно преправља податке из свог истраживања, Шутић каже: Људи из “Информера” били су бесни као рисови! Звали су нас и ми смо морали да прогутамо кнедлу и променимо резултате. Реч је о томе да се у оваквом истраживању оперише изворним подацима, који се добијају директно из фирме, али када њих нема, онда узимамо у обзир друге податке. У случају “Информера” смо имали податке из три извора, као и код других новина, али ето, испоставило да смо погрешили. После интервенције људи из “Информера” отишли смо код њих да нам покажу папире. Због тога су морали бити кориговани подаци о читаности објаснио нам је Шутић.

Он је додао и да су након тога морали да промене резултате истраживање и за друге медије. Коментар власника и главног уредника “Информера” Драгана Вучићевића јуче нисмо успели да добијемо јер није одговарао на наше позиве.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси