Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Западу одговара заглупљивање Срба
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 10. 2014.

Извор: Данас

Питање/одговор

Западу одговара заглупљивање Срба

Сматрате ли да протести испред Студија Б и Б92 могу да утичу на одлуку надлежних о укидању емисија „Утисак недеље“ и „Сарапин проблем“?

Чедомир Антић - Председник Напредног клуба

Не, али зато су ти протести важни за одбрану искре демократије у Србији. Наша демократија није снажна, а наши политичари нису били искрени. Ипак, народ је снажно посвећен идеји демократије чак и када су велике силе биле против увођења демократије у Србију. Победили смо '97. и '98. и победићемо поново, упркос настојањима великих сила.

Предраг Сарапа - новинар

Не верујем. Пре свега, ти протести нису усмерени на враћање тих емисија већ је њихов циљ првенствено борба против цензуре. Менаџменти и уредништво ових кућа не одлучују о томе, а наш је задатак сада да откријемо ко то уређује медије данас. Треба да откријемо који су то медијски концепти актуелни...

Вукашин Обрадовић - НУНС

Не верујем, јер укидање емисија у којима су се могла чути различита, па и критичка мишљења, последица је опште атмосфере, не само у медијима, него и у друштву, у целини. Ови протести имају за циљ, пре свега, да се укаже на овај проблем, а на одлуку надлежних у Б92 и Студију Б могу да утичу само они под чијим су притиском и одлучили да укину ове емисије.

Миломир Марић - новинар

Неће да утичу, јер живимо у времену када није важно шта ће ко да каже. Корпоративни капитализам у медијском простору увози најгору западну ђубрад Великог брата, Фарму... Стварамо културу на том нивоу, где нема места размишљању, полемици, креативним људима. Они су вишак. Једино могу да опстану они који се са таквим системом поигравају, који уносе дозу духовитости и ноншалантности. Свака мисао из комерцијалних телевизија ће бити истиснута. Западу одговара заглупљивање Срба и ми ту немамо чему да се надамо.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси