Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ниш: Медијима 10 милиона
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 10. 2014.

Аутор: Д. Миљковић Извор: Вечерње новости

Ниш: Медијима 10 милиона

Поступак расподеле 10 милиона динара, колико је локална самоуправа определила за медије у овој години, одвијао се на два „колосека“: кроз тендер и поступак јавне набавке.

По првом ће две телевизије, Зона плус и Белами добити по три милиона динара, док се по другом поступак још није окончао јер се са отвореног поступка прешло на преговарачки.

Извесно је да ће „Народне новине“ добити три милиона, дописништва телевизије Коперникус и „Инфо бироа“ могу да рачунају на по 400.000 динара, док за се партију интернет-портали нико није јавио, па ће 200.000 динара остати - нераспоређено.

Подсетимо, поменута средства су се још при наговештају расподеле - пре два месеца - нашла у жижи јавности, јер је Локални антикорупцијски форум (ЛАФ) посумњао да се унапред зна како ће средства бити подељена. Тим поводом, чак, окупили су се представници ОЕБС, НУНС и „Локал преса“, али нису имали битне примедбе на поступке...

- Иако се средства по први пут расподељују на овај начин, тврдим да је све било не само законито, него и траспарентно. Што је још важније, у могућности смо и да контролишемо како ће се новац трошити, што до сада није био случај. Они који ће добити средства морају, рецимо, пратити догађаје од интереса за град, као што је „Нишвил“, на пример - каже председник Комисије Марко Рајић.

Иначе, на конкурс су се јавиле три телевизије, од којих су услове испуниле две, док је трећа неблаговремено поднела пријаву.

- Код јавних набавки имали смо три партије. Прва су штампани локални медији и ту смо обуставили отворени поступак јер једини понуђач, уз документацију, није приложио Уговор о штампању. С обзиром на то да се радило о једином понуђачу, покренули смо преговарачки поступак током којег су, „Народне новине“, о којима се и ради, комплетирале „папире“... И код дописништва смо прешли на преговарачки поступак, јер су понуђачи премашили процењену вредност понуде - објашњава Небојша Стојановић, начелник Управе за културу, која је и расписала поменуте конкурсе, прецизирајући да су, зато што до отварања понуде нису ни знали на колико новца могу да рачунају, пристали да коригују своје понуде и наставе преговоре.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси