Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Протест испред Студија Б
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 10. 2014.

Аутор: А. В. Извор: Политика

Протест испред Студија Б

Новинари и грађани окупили су се испред палате „Београд”, у којој је РТВ Студио Б, како би исказали незадовољство због изостављања емисија „Сарапин проблем” и „У центру” из програмске шеме ове медијске куће.

 

- Укидањем ТВ емисија попут „Утиска недеље”, „Сарапиног проблема” и „У центру” смањује се процес размене мишљења и идеја, а сумње да власт у Србији гуши слободу говора остају - наводи се у „Прогласу о медијским слободама у Србији” који је прочитала Јована Глигоријевић, из Извршног одбора НУНС-а, који је и организовао скуп.

- Уместо да се суоче са чињеницом да се медијски простор у Србији сужава, извршне власти перу руке од свега и понављају да нису ни за шта криве. То је цинизам и увреда у лице читавој новинарској професији и само појачава сумњу да власти стоје иза покушаја гушења медијске слободе - додаје се у прогласу који су окупљени грађани и новинари потписивали.

На скупу је био и Предраг Сарапа који је за наш лист рекао да ће до 22. октобра бити на годишњем одмору, а да ће онда видети шта ће даље.

- Синхронизовано са саопштењима тзв. Колегијума Студија Б, стизале су ми претње са разних неименованих бројева да пазим шта причам. Никад у животу никог нисам вређао, па према томе немам шта да пазим - рекао је Сарапа.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

08.10.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 17:22

auuu

Mnoge emisije su nestale, da ne govorim o 2000. godini, pa niko nije protestvovao. Sarapina emisija je bila ruglo. Dajte se urazumite.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси