Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Студио Б: Памтимо ДС по мешању у медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 10. 2014.

Извор: РТВ

Студио Б: Памтимо ДС по мешању у медије

Уређивачки колегијум београдске РТВ Студио Б оценио је данас да потпредседник Демократске странке (ДС) Борислав Стефановић није објективан у оцени програма тог медија и навео да су функционери ДС док су били на власти грубо утицали на уређивачку политику градског гласила.

Уређивачки колегијум Студија Б упутио је Стефановићу отворено писмо након његовог позива грађанима да се окупе и изразе протест због укидања емисија "Утисак недеље" на Б92 и "Сарапин проблем" на Студију Б, као телевизијских садржаја у којима су се могла чути мишљења са различитог политичког спектра.

Колегијум је Стефановићу предложио да позове грађане да се прикључе акцијама тог медија за помоћ поплављеном Кладову, болесној деци, младим талентима или напуштеним животињама.

"То сматрамо етички далеко исправнијим, него да штитите, тобоже, угрожена права, једног новинара, који је по стажу најкраће у Студију Б, и који се никада није бавио оним што је наша основна дужност, а то су градске теме, већ искључиво политиком и то сетићете се, врло селективно и једнострано", наводи се у писму.

Додаје се да новинар Предраг Сарапа плату још прима "на терет Београђана", иако од синоћ води емисију на једној приватној телевизији у Црној Гори.

"За њега, дакле, не морате бринути. Њему желимо сваку срећу, а Вама добродошлицу у Масарикову 5! Бићемо, као и увек и свима, добри домаћини", наводи се у писму.

Колегијум је навео да Студио Б опстаје и поред турбулентних догађаја, јер су му на "првом месту Београђани, а не странке".

"На жалост, неке од њих, а међу њима и Вашу памтимо по директном, свакодневном и грубом мешању у уређивачку политику Студија Б. Памте то добро и Београђани. Многи аналитичари баш тај прекомерни утицај на наш програм виде као главни узрок изборног дебакла Демократске странке у Београду", наводи се у писму.

Стефановић позвао на протест због цензуре

Стефановић је данас позвао грађане да учествују у протестима због укидања емисије "Утисак недеље" на Б92 и "Сарапин проблем" на телевизији Студио Б и оценио да је реч о покушају цензуре и утицаја на уређивачку политику.

"Најоштрије осуђујемо укидање емисије 'Утисак недеље' и то, како стоје ствари, директном вољом председника Владе Србије (Александра Вучића)", рекао је Стефановић новинарима у Скупштини Србије.

Он је затражио да се "Утисак недеље" и "Сарапин проблем" врате на програм, јер су, како је оценио, битне за објективно информисање и јер су грађанима нудиле информације које нису биле "директно сервиране из владе".

Стефановић је позвао грађане да се придруже протесту Независног удружења новинара Србије који је заказан за понедељак, 6. октобар, у 21 сат испред телевизије Студио Б.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси