Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Предраг Сарапа: Осећам се угроженим
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 10. 2014.

Извор: Фонет

Предраг Сарапа: Осећам се угроженим

Београдски новинар Предраг Сарапа, доскорашњи уредник ауторске емисије на Студију Б, у данашњем саопштењу упозорава да се "осећа угроженим, али да га то неће спречити да говори истину о цензури и медијском терору који се спроводи над свим грађанима који не изражавају диктирано мишљење".

 

"Обавештавам вас да су притисци и неистине које се пласирају против мене, моје слободе делања, говора, живљења већ опробан метод који је коришћен приликом дисквалификација мојих покојних колега", наводи Сарапа.

Он, при томе, подсећа да је "увод у убиство Славка Ћурувије и прогон других колега, почео застрашивањем, искривљавањем истине и ућуткивањем".

"Основно људско право је право на слободу. У мојој земљи ме прогоне и забрањују ми да радим посао који сам радио 20 година, а све под паролом квази објективности", наводи Сарапа.

"У мојој емисији гостовали су представници свих странака", додаје Сарапа у саопштењу, "али и многобројне нестраначке личности".

"Основни принцип гушења слободе медија", напомиње Сарапа, "управо почиње пребројавањем гостију у емисији на основу партијске, полне, верске, старосне или неке друге различитости".

Сарапа тврди да начин спочитавања његовог минулог рада и његове личности "подсећа на најгоре методе којима се манипулисало у диктаторским режимима".

"Јавни сервис Београђана, такозвани колегијум све више подсећа на таблоидни деск који се користи за директне претње суграђанима данас мени, а убудуће било коме", упозорава Сарапа.

 

Коментари (2)

Остави коментар
пон

06.10.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 18:11

i ovde dosta vise

I Sarapa i Olja Beckovic su nam se popeli vise na glavu. Nismo videli da ste se zalagali za novinare koji su izgubili posao 2000, pa nadalje.

Одговори
пон

06.10.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 17:41

Pitanje

Ajde bre vise sa Sarapom dosta...uhvatili ste se Sarape ko pijan plota...Cutite vec dve i po godine o svim novinarima i NOVINARIMa kojisu ostali bez posla i koji leba nemaju...nikoo ih ne pominje ni saopstenje niste napisali...a dobro znate da je od pada DS vlasti i dolaska naprednjaka proterano skoroo sve i svako ko misli svojom glavom...Sarapa nije ostao bez posla a ima i tezgu pa da mu ne bude malo mnogo...tako da drage kolege nemojte lelekati za onima kojima preliva ...pokazite paznju i prema onima stu su zarad odbrane principa ostali bez icega i cija su deca gladna..Sto niste branili Pravdu kad je Vucic likvidirao...sto...sto niste brinuli za te ljude...niste jr je bilo moderno zgaziti sve sto je imalo ikakve veze s Djilasom...i sad ispade da je Sarapa nekakav novinar...ta manite se toga...Olji Beckovic svaka cast i postovanje...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси