Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Креће истрага на РТС!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 10. 2014.

Аутор: Н. И. Извор: Информер

Креће истрага на РТС!

Полиција је, на захтев тужилаштва, започела контролу милионских послова које је РТС у претходних десетак година потписивала с маркетиншким агенцијама и независним продукцијским кућама, сазнаје Информер!

Наши извори из самог врха МУП откривају да су истражитељи у Јавни сервис послати „још пре неког времена“, али да се у јавност неће излазити ни са каквим каквим саопштењима све док први део истраге не буде завршен.

Најсумњивији су, додају наши саговорници, уговори за откуп права на пренос Лиге шампиона и других великих спортских такмичења. Сумња се да је огроман новац годинама ишао приватним фирмама на штету Јавног сервиса и државе истиче наш извор и наводи: Најсумњивији су милионски уговори око откупа права за пренос Лиге шампиона.

Неко је, изгледа, те послове намештао тајкунским фирмама и агенцијама. Посао је отприлике ишао овако: РТС каже да нема пара, па онда преносе откупи приватник који заузврат добије огласне секунде које вреде пет до десет пута више... Нико јуче у МУП није желео званично да прокоментариш е наша сазнања. Како бисмо проверили ове информације, позвали смо и в. д. генералног директора РТС Николу Миркова, који тврди да нема истраге. Нисам информисан о томе, али хвала на питању. Ако сазнате нешто, молим вас да ме обавестите... иронично нам је рекао Мирков.

Мој угао

Драган Добрашиновић, надзор финансија

У два наврата смо тражили од РТС списак агенција, продукцијских и консултантских кућа с којима раде. Оба пута су одбили.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси