Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ТВ Б92 дугује НБС 100 милиона динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 10. 2014.

Аутор: Н. Г. Извор: Информер

ТВ Б92 дугује НБС 100 милиона динара

Радио-телевизија Б92 дугује Народној банци Србије скоро 100 милиона динара за закуп пословне зграде на Новом Београду, сазнаје Информер! Газдама Б92 почетком ове недеље поручено је да НБС неће више да их толерише и да тражи да у што краћем року измире своје обавезе.

- Дуг мора да се плати. У супротном банка ће пустити менице, блокирати рачун и иселити телевизију из просторија... - каже наш саговорник из НБС.

Још једна нагодба

Коментаришући ове наводе, у Народној банци потврђују да дуг постоји, али нису желели да причају о детаљима: Имамо потраживање према Б92, али смо спремни, имајући у виду тешку ситуацију у којој се налази ова РТВ, да пронађемо решење које је у обостраном интересу. То подразумева да се наплате потраживања, али и да се сачува ликвидност Б92. Изашли смо у сусрет и њиховој молби да остану у нашем објекту док се не стекну технички услови да се програм неометано емитује с нове локације, наводи се у писаном допису НБС. На другој страни, у ТВ Б92, упитани да прокоментаришу наша сазнања, нису били расположени за разговор. Немамо коментар, кратко су нам дописом одговорили из ове медијске куће. Међутим, како сазнајемо, ситуација у овом случају је много драматичнија него што се званично представља. Банкари су на последњем састанку тражили да Б92 одмах плати половину дуга, што је око 50 милиона динара, или ће банка морати да им блокира рачун. На крају се, ипак, све завршило још једном нагодбом... - наводи наш извор.

Споран уговор

Како сазнајемо, присутни на састанку били су изненађени лежерношћу грчких власника телевизије. Човек који је говорио у име Грка све време се смејао. Чак и кад су му банкари, смртно озбиљним тоном, рекли да дугови морају да се плате, он је мртав 'ладан одговорио: Што се мене тиче, можете и да затворите телевизију! Ионако нам је донела више проблема него користи! - преноси наш саговорник.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси