Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Смајловић: Власништво у Политици решити под рефлекторима јавности
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 10. 2014.

Аутор: Лука Матић Извор: Економске вести

Смајловић: Власништво у Политици решити под рефлекторима јавности

"Важно је да се питање власништва Политике решава под рефлекторима јавности", рекла је за Економске Вести Љиљана Смајловић, главна и одговорна уредница дневног листа Политика.

Смајловићева није желела да одговора на “хипотетичка питања” у вези са могућношћу да се немачки WАZ врати у власничку структуру Политике, јер, истиче, не зна шта ће се дешавати у наредна три месеца, колико је преостало Мирославу Богићевићу да плати другу рату купопродајног уговора за компанију Политика новине и магазини (ПНМ).

“Потпуно ми је јасно да је реч о необичном уговору, потпуно несвакидашњој трансакцији, као и да никада нису до краја расветљене околности под којима је тај уговор скопљен. Никада ми није било јасно зашто тадашња власт није била заинтересована за Политику, односно за откуп удела WАЗ-а и зашто је кришом продавала Политику”, рекла нам је Смајловићева.

Како су Економске Вести сазнале, руска компанија Еаст Медиа Гроуп има рок до 1. децембра да WАЗ-у, бившем власнику 50 одсто акција Политике новине и магазини, исплати другу рату од 700.000 евра плус годишњу камату од 1,75 одсто. Уколико се то не догоди, а с обзиром на финансијске проблеме Мирослава Богићевића и блокаду у којој се налази његов Концерн Фармаком МБ, WАZ стиче право на повраћај власничког удела у ПНМ-у.

 

Коментари (3)

Остави коментар
чет

02.10.

2014.

M [нерегистровани] у 05:24

Re: Farmakom

Nista se ne pita stecajni upravnik ukoliko Farmakom ne ispuni ugovorom predvidjene isplate prema WAZ-u.

Одговори
чет

02.10.

2014.

lorelaj [нерегистровани] у 00:15

Počelo je, počelo...

Zar je Politika prva na udaru?

Одговори
сре

01.10.

2014.

коста [нерегистровани] у 17:16

Фармаком је у стечају

Ових дана је у фирми Фармаком уведен стечај. Не верујем да ће стечајни управник дозволити одлив капитала који треба да чини стечајну масу ове компаније дужне и "богу и народу". Уколико то ипак учини, прекршиће многе регулативе којих би морао да се придржава.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси