Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нова телевизијска сезона јавног сервиса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 10. 2014.

Извор: Политика

Нова телевизијска сезона јавног сервиса

Заједно са процесом дигитализације, медијски јавни сервис Србије у наредним седмицама представиће и програмске новитете у предстојећој телевизијској сезони, пре свега културнообразовног, забавног и информативног профила.

Ускоро почиње емитовање дуго очекиваног „Недељног поподнева” из студија 4 на Сајму, на истом месту где је исписана историја РТС-а и где се некада ова емисија емитовало деценијама.

Своје најмлађе гледаоце, али и оне старије који воле да гледају квалитетан дечји програм, очекује „Мали дневник”. Ова нова телевизијска форма, емитоваће се сваког радног дана, у термину од 19.15 на Првом програму РТС-а.

„Мали дневник” биће јединствен формат који ће сву своју пажњу усмерити на едукацију деце, кроз забаван и динамичан приступ. Дечји програм РТСа наставља са емитовањем емисија „Плава птица” и „Кукурику шоу”, а у припреми је и серија „Плашко Храбровић” („Плашите ли се мрака”), као и „Вечни сјај детињства”.

Од серија домаће продукције, очекује нас емитовање нове сезоне ТВ серије „Јагодићи”, а одмах након тога и „Бранио сам Младу Босну”, трагикомедија у три епизоде „Атомски здесна”, први циклус од 12 епизода серије „Бићемо прваци света”, као и минисерија „Енклава”.

Гледаоце очекује и премијера ТВ филмова „Талог” и „Без степеника”.

Четвртком, од 22.30, на Првом програму РТС-а, емитоваће се серијал „Читање слика”, настао према истоименој књизи академика Љубомира Симовића. Изабрано је 13 есеја о нашим познатим сликарима и вајарима, а први представља Милана Туцовића. Нове стране серије су већ на програму, попут светски популарних „Викинга”, 14. сезоне серије „Место злочина”, као и „Рат подземља”.

Ритам поп и рок музике чуће се у новој музичкој емисији РТС-а „Три боје звука”, коју ће водити Бојан Перић.

„Свирај оно наше” наставиће и ове сезоне да промовише праву народну музику, а аудиције за нову, четврту сезону емисије „Шљивик” су у току.

Сезона богата спортским догађајима се наставља, па ћемо на програмима РТСа моћи да пратимо све преостале тениске турнире из Мастерс серије, као и завршни турнир најбољих тенисера у 2014. години. Преноси Лиге шампиона су у току, као и Лиге Европе, у којој РТС преноси и све утакмице вицешампиона Србије ФК Партизан, као и квалификације за Европско првенство у фудбалу 2016. у Француској.

У току је и Светско првенство у кошарци за жене у Турској, као и Светско првенство у одбојци за жене у Италији. На програму је још и Европско првенство у рукомету за жене које се у децембру игра у Хрватској и Мађарској.

Медијски јавни сервис преносиће и домаћа првенства у кошарци, одбојци, рукомету и ватерполу, а све информације о спортским догађајима гледаоци могу да погледају на крају сваког радног дана након „Културног дневника”, у емисији „Спортски дневник”.

Школски програм припремио је низ премијерних емисија и серија: међу којима су: „Сутра сам ја”, „Проветравање”, „Ја, ми и други”, „Животна раскрсница”, „Математика у срцу”, минисерија „Наш Стеван Мокрањац”, као и „Занимање - дете”. Један од највећих пројеката РТС-а ове године који се реализује са Министарством одбране, а уз подршку Министарства културе, документарно играни филм „Србија у Великом рату“, премијеру ће имати у децембру.

Гледаоце од 16. октобра, у редовном термину, четвртком у 21, очекује и седма сезоне емисије „Да. Можда. Не” Оливере Ковачевић, а ускоро и „Упитник” Оливере Јовићевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси