Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Три деценије „Света компјутера”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 10. 2014.

Аутор: Р. Д. Извор: Политика

Три деценије „Света компјутера”

Најтиражнији и најстарији српски часопис о компјутерима слави 30 година постојања.

 

Први број изашао је 1984. године у време велике популарности малих кућних компјутера. Тематика часописа мењала се управо онако како су се мењале околности на рачунарском тржишту.

У три деценије дугој традицији часописа на пољу технологије догодило се много тога: појава „озбиљних” пи-си рачунара, све масовније коришћење компјутера за посао, а не само са забаву, појава интернета, а затим и бржи приступ друштвеној мрежи, што је довело до експлозије коришћења интернета. Последњих година осим рачунара, интернет је присутан и на таблетима, мобилним телефонима...

Мисија „Света компјутера” све то време била је да младе упути у нове технологије и коришћење рачунара. Статистика показује да се већина читалаца овог магазина одлучује за студирање на информатичко-комуникационим или неким другим техничким смеровима факултета.

Свет компјутера свесно дозвољава да га такви, мало „превише научени” читаоци прерасту, задржавајући садржај магазина на нивоу стручности који ће задовољити све од почетника до већ помало загрижених љубитеља рачунарског света. На срећу, стално долазе нове младе генерације које постепено откривају магични свет рачунара.

У ери електронских комуникација, друштвених мрежа, брзих онлајн медија „Свет компјутера” нуди квалитетне садржаје каквих нигде нема, а поготову не на интернету где се свака прочитана информација заборави за пет минута.

„Свет компјутера” се чита полако, од корица до корица, а читалац свесно или несвесно бива „увучен” у садржај. Без обзира на то да ли се ради о хардверу, софтверу, интернет темама, мобилним уређајима или играма, овај магазин нуди квалитетне и проверене информације, за сваког по нешто.

После 30 година „Свет компјутера” је нарастао у магазин који се цени, пуно чита и много пута иде из руке у руку. Према истраживањима агенција за праћење тржишта, свако издање овог месечника прочита близу 200.000 заинтересованих. И по продатом тиражу Свет компјутера је убедљиво најтиражнији компјутерски магазин у Србији.

Екипи „Света компјутера” која ствара овај магазин честитамо овај заиста импозантан јубилеј и желимо им да успешно трају још много деценија.

 

Коментари (1)

Остави коментар
сре

01.10.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 21:23

bravo

Vrhunski ste.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси