Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мрвице за локалне медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 09. 2014.

Извор: Политика

Мрвице за локалне медије

Трећа „транша“ расподеле новца намењеног финансирању локалних медија у Краљеву исплаћена је пре неколико дана. Према одлуци Градског већа, овог пута је подељено 2,6 милиона динара, па су Радио-телевизија Краљево и „Ибарске новости“ добиле 870.000 динара, ТВ Мелос 660.000, Краљевачка телевизија 600.000, Микс телевизија 290.000, за Радио 996 исплаћено је 80.000, за Радио М и Радио Бум по 60.000 динара.

Ове године је медијима укупно уплаћено 8 милиона и 570.000 динара, што је нешто више од половине планиране суме, која према буџетском акту за 2014. годину износи 15 милиона динара.

Иако ће до краја ове године бити још једна исплата, планираних 0,4 одсто градског буџета пројектованог на 3,6 милијарди динара неће бити у потпуности реализовано. Наиме, према извештају Одељења за финансије Градске управе, до половине ове године прилив у буџетску касу је знатно опао, па је у поменутом периоду тај план остварен 41 одсто, што би на годишњем нивоу, ако се тај тренд настави, значило остварење буџета 80 одсто.

Због тога ће уследити ребаланс, а то значи мање новца за многе кориснике, па могуће умањење може погодити и медије, који су ионако скромно финансирани. Нису, наравно, задовољни ни власници ни новинари локалних и регионалних телевизија, радија и новина, као ни власници неколико портала, тј. електронског издања новина који нису добили ни динар.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси