Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Општини Звездара награда за транспарентност у раду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 09. 2014.

Аутор: И. З. Извор: Данас

Општини Звездара награда за транспарентност у раду

Повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић уручио је јуче Општини Звездара награду за допринос афирмисању права на слободан приступ информацијама од јавног значаја и транспарентност у раду поводом Међународног дана права јавности да зна.

Шабић је похвалио Информатор о раду Општине Звездара и истакао да је она одговорила на сва питања која се односе на слободан приступ информацијама од јавног значаја.

Александра Кузмановић, начелница Управе ГО Звездара рекла је да већа транспарентност у раду олакшава посао општинској Управи, али и да је на сајт поред Информатора о раду, постављен и годишњи Извештај о раду Управе који је усвојен на Скупштини ГО Звездара.

Добитнике признања је изабрала Комисија коју су чинили председници новинарских удружења УНС-а и НУНС-а, представник академске јавности и представник Коалиције НВО за слободу приступа информацијама. Шабић је уручио награде и Мисији ОЕБС у Србији коју је примио шеф мисије Питер Буркхард, а награду за победника на конкурсу за најбољи информатор о раду државних органа Граду Смедереву.

На скупу је представљена публикација III Слободан приступ информацијама „Ставови и мишљења Повереника“, а присутнима су се на скупу обратили Питер Буркхард, шеф Мисије ОЕБС у Србији, Саша Јанковић заштитник грађана и Родољуб Шабић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси