Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ћосић: Снимак за 24 сата видело 800.000 људи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 09. 2014.

Аутор: Д. Луковић Извор: Курир

Ћосић: Снимак за 24 сата видело 800.000 људи

Југослав Ћосић, директор програма за Србију регионалног, телевизијског информативног канала Н1, каже за Курир да је његова телевизија, захваљујући новинарском инстинкту, снимила напад на Андреја Вучића и Предрага Малог, браћу премијера Александра Вучића и градоначелника Београда Синише Малог.

 

- Уопште не сумњам да ће, као и увек, бити различитих теорија о томе како се баш Н1 нашао на месту где се догодио инцидент у ком је Жандармерија силом интервенисала према Андреју Вучићу и припадницима његовог обезбеђења, али уверавам вас да је реч о комбинацији доброг планирања, распореда репортера и сниматеља и мало среће.

Апсурдно је, али тако је то у нашем послу, кад на оваквим догађајима ми имамо среће, онда обично неко други нема.

Све наше екипе биле су распоређене на местима где смо ми очекивали да се нешто може догодити. Једна од њих била је екипа код Храма Светог Саве која је покривала управо тај део где се аинцидент догодио. Њих је баш ђ на то место довео новинарски инстинкт, а наша камера је била спремна - каже Ћосић.

Он додаје и да је снимак за 24 сата видело близу 800.000 људи. Имали смо срећу да полиција није ометала у том тренутку, па су екипе Н1 из непосредне близине забележиле цео инцидент. Толико су били прибрани да је наш сниматељ за два минута забележио сваки важан детаљ, а наша репортерка је све време била на вези с уредницима у редакцији и преносила је шта се догађа.

Иначе, да бисмо избегли контроверзе и сузили простор за нагађања, Н1 је објавио комплетан видеоснимак који смо начинили и то без икакве монтаже. Тај снимак је, само на нашем Јутјуб каналу, за 24 сата видело близу 800.000 људи.

Жао ми је, наравно, што овог тренутка не емитујемо програм, али биће изазова. И ми смо, као што видите, за њих спремни и новинарски и технолошки - закључује Ћосић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси